Bakan Özhaseki'den Hatay açıklaması

Bakan Mehmet Özhaseki "Hatay bizim göz bebeğimiz. Hatay'ımıza 220 bin 66 afet konutu, 34 bin 129 köy evi, 55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm inşa edeceğiz" dedi.

Bakan Özhaseki'den Hatay açıklaması
Bakan Özhaseki'den Hatay açıklaması
GİRİŞ 25.10.2023 18:23 GÜNCELLEME 25.10.2023 18:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Kemal Karahan, Lütfi Kaşıkçı, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk ile bir araya geldi. Bakanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Hatay'ın hızla ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmalar ele alındı.

"HATAY'DA SAĞLAM, GÜVENLİ VE İKLİM DOSTU KONUTLAR İNŞA EDİLECEK"

Hatay'da depremler sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Özhaseki, "Hatay bizim göz bebeğimiz. Hatay'ımıza 220 bin 66 afet konutu, 34 bin 129 köy evi, 55 bin 677 depo-ahır ve iş yeri olmak üzere toplam 309 bin 872 bağımsız bölüm inşa edeceğiz. 45 bin 186 afet konutu ve köy evimizin yapımını hızla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, Hatay'ı en kısa sürede ayağa kaldıracaklarını belirterek, "Sağlam, güvenli, iklim dostu konutlar ile şehrimizin tarihi ve kültürel dokusuna uygun şehir meydanını inşallah en kısa sürede tamamlayacağız" açıklamasını yaptı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Miktat YÜCEL 6 ay önce Şikayet Et
    Orta hasarlılar ne olacak millet sıkıntılı.10 dairelik ağır hasarlı bina 1 kişinin bilinçsiz bir şekilde yapmış olduğu itiraz sonucu orta hasarlıya çevriliyor .9 kişinin binanın ağır hasardan yıkılması talebi ne olacak haksızlık büyük
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Yerinde dönüşüm için mütahitler.devleti verdiği para hariç. yüksek miktarda para talep ediyorlar.Buyuklerimiz buna bir çare bulsunlar.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Antakya Gülderen mah. Yapılan binaları kimse görmüyor. Merak eden Gülderen, e gelip baksın onlarca bina yükseldi. Ben şahidim.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Konut filan hep yalan dolan ortada hiç bir şey yok cok bekleriz.
    Cevapla
  • Adalet 6 ay önce Şikayet Et
    bir söz verildi kışa kadar yarısından fazlası bitecekti bilgi olan varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle