Bakan Şimşek açıkladı: Suudi Arabistan'la imzalar atıldı

Çöldeki Davos olarak adlandırılan “Future Investment Initiative" zirvesine katılan Bakan Mehmet Şimşek, Suudi Arabistan ile “Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı'nın imzalandığını duyurdu.

Bakan Şimşek açıkladı: Suudi Arabistan'la imzalar atıldı
Bakan Şimşek açıkladı: Suudi Arabistan'la imzalar atıldı
GİRİŞ 25.10.2023 17:08 GÜNCELLEME 25.10.2023 17:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Körfez turuna ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Bakan Şimşek: Yabancı yatırımlar geri dönecekBakan Şimşek: Yabancı yatırımlar geri dönecek

Bakan Şimşek, "Körfez ziyaretimizin son durağı olan Riyad’da iki gün boyunca yatırımcılarla oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdik. 

Bu yıl yedincisi düzenlenen “The New Compass” temalı “Future Investment Initiative” toplantıları kapsamında gerçekleştirilen “Balancing the Meaning of Finance” panelinde Türkiye ekonomisini ve programımızı anlattık.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Sn. Mohammed Al-Jadaan ile kamu maliyesi ve vergilendirme reformları, maliye politikalarıyla bağlantılı iklim değişikliği, kamu özel iş birlikleri, ulusal mali politikaları, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, uluslararası koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesi konularını içeren “Mali Alanda İş Birliği Mutabakat Zaptı”na imza attık.

Ayrıca Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Sn. Halid El-Falih ile görüşmemizde iki ülke arasındaki potansiyel yatırım fırsatlarını değerlendirdik." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Anca onlarla yapabiliriz
    Cevapla
  • Abdullah 6 ay önce Şikayet Et
    Bu suudun para sevdası hırsı dünyaya düşkünlüğü ne çetin keşke dinlerine o kadar önem verselerdi
    Cevapla
  • El Cevap 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail Hisseleri ve ortaklarının hisseleri düşüyor ElhamdüLİLLAH Şükür
    Cevapla
  • Sivas 58 6 ay önce Şikayet Et
    Bu Arabistan bizimle nasıl işbirliği yapıyor, şaşırıyorum? İpleri batının elinde. Bir kukla olarak onlar ne derse onu yapıyor da biz niye onlarla işbirliği yapıyoruz? İşte bunu anlamıyorum.
    Cevapla
  • Artık 6 ay önce Şikayet Et
    Stratejik konuların (batının belirlediği) dışına çıkamazlar lakin az da olsa özgür oldukları işler var.Onlar da Amerikan ve Avrupa egomonyasından sıkılıyorlar bakmayın.Ha Müslümanlara faydaları olur mu,onu bilemiyorum.
    Cevapla
  • Topkapı 6 ay önce Şikayet Et
    Suudi lerle ciddi bir anlaşma yapıldığı reisin konuşmasından belli. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle