İkinci el otomobilde durgunluk devam ediyor! Vatandaş krizi fırsata çevirebilir

İkinci el otomobil piyasasındaki durgunlukla ilgili CARDATA Ceo'su Hüsamettin Yalçın, "Bundan sonra Kasım-Aralık aylarında da markaların satış kampanyaları devam edeceğe benziyor. Ve ikinci el araç fiyatları da düşmeye devam eder." dedi.

GİRİŞ 24.10.2023 16:36 GÜNCELLEME 24.10.2023 16:37
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

İkinci el araç piyasasında durgunluk devam ediyor. İlan sitelerinde, araçlarını satmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Fakat buna karşılık alıcı tarafında herhangi bir hareketlilik yok. Durum böyle olunca da ikinci el araç piyasası bir noktada tıkanmış oluyor. Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'de ikinci el araç piyasasındaki fiyat düşüşlerini CARDATA Ceo'su Hüsamettin Yalçın ile konuştu. 

"DÜŞÜŞ %9 OLDU"

Hüsamettin Yalçın açıklamalarında, "Son bir ayda ikinci el fiyatlarındaki düşüş %9 oldu. Buradaki en önemli sebeplerden birisi piyasa artık iyice sıkıştı.  Yaz başından beri ikinci el araç satışlarında önemli bir düşüş vardı.  Bu piyasalara da yansıdı.  İkinci elde gerçekten satıcılar, şu anda oldukça zorlanıyor.  Tabii ikinci elde fiyatların geri gelmesindeki en önemli sebeplerden bir tanesi, son bir buçuk yılda ikinci el araç oldukça primlenmişti.  Fiyatlar geri gelmeye başlayınca, geçmiş dönemde araç alanlar şimdi o karlarını revize etmeye çalışıyorlar.  Piyasasında geri geldiğini görerek bir an önce araçlarını elden çıkarmayı düşünüyorlar. Ancak piyasa sıkıştığı içinde, geçmişe oranla ikinci el araç satışı çok olmuyor." dedi.

"SİTEDELERDEKİ İLANLAR BİR MİLYONU BULMUŞ DURUMDA"


Öte yandan Yalçın ilan sitelerindeki araç satışları hakkında, "Yaz başında ilan sitelerinde 400-500 bin ilan varken, şuanda bu ilan adetleri bir milyona ulaşmış durumda.  Tabii ikinci el araç piyasası sıfır araç piyasası ile çok ilintili. Özellikle sıfır araç tarafında markaların önemli satış kampanyaları  ve indirimler var.  Bu da ikinci el araç fiyatlarının geri gelmesine sebep oluyor.  Yine yaz başında hükümetin aldığı önemli mevzuat kararları var. Bunlarda ikinci el araç fiyatlarının fahiş bir şekilde artmasını önledi. Bundan sonra Kasım-Aralık aylarında da markaların satış kampanyaları devam edeceğe benzer. Ve ikinci el araç fiyatları da düşmeye devam eder. Fiyatların düşmesiyle önemli fırsatlar olabilir. Vatandaşlar, yaz döneminden bu yana devam eden durğunluğu bir fırsata çevirebilirler." diye konuştu. 

"SIFIR ARAÇTA TEDARİK SORUNU SONA ERDİ"

Son olarak sıfır araç tedariği ile ilgili olarak, "Pandemi de tedarik tarafında birçok sorun oluştu. Üretim noktasında  sürekli sıkıntılar oldu. Artık pandeminin geçmesiyle birlikte bu sıkıntılar sona erdi diyebiliriz. Şu an bekleme süreleri çok azaldı.  Sıfır araç piyasasında da fiyatlar çok değişmiyor. Çünkü dövizde çok büyük hareketlilik yok." açıklamalarında bulundu.

 

KAYNAK: HABER7
Yavuz Selvi Haber7.com - Muhabir editör
Haber 7 - Yavuz Selvi

Editör Hakkında

İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı bölüm ve üniversitede yüksek lisansa başladı. 6 ay Haberler.com'da gündem editörü olarak çalıştı. Mart 2023'ten itibaren ise Haber7.com'da muhabir olarak çalışmasına devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Boş ver 6 ay önce Şikayet Et
    Burda yorum yapanların çoğu fırsatçı zaten..
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Yükselirken yüzde 900 inerken yüzde 9
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 6 ay önce Şikayet Et
    Forklift lerde yüksek vergi sanayiciyi zorluyor , ÇİN MALI forkliftlerin ithali kolaylaşsın yerli zaten yok
    Cevapla
  • Galerici 6 ay önce Şikayet Et
    Balonu patlatmış devlet ilan 1 milyon olmuş balon büyükse fırsatçılar yandınız çünkü su testisini şu yolunda kırdınız
    Cevapla
  • tamzamanı 6 ay önce Şikayet Et
    araç ve evde düşüş olacağı söyleniyordu.tam araç ev alma zamanı. şimdi de düşüş olacak diyen bilenler ocak şubat gibi fiyatlar öncekinden daha üstte olacağını ön görüyoralr.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle