Yüksekova'da 30 yıl aradan sonra şeker pancarı hasadı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 30 yıl aradan sonra ekimi gerçekleştirilen şeker pancarından ton ton ürün alınması üreticiyi sevindirdi.

GİRİŞ 24.10.2023 10:34 GÜNCELLEME 24.10.2023 11:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yüksekova’da en son 1987 ile 1994 yılları arasında üretilen şeker pancarı, 30 yıl aradan sonra yeniden üretilmeye başlandı. İlçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Adaklı köyünde ekimi yapılan şeker pancarının sökümüne başlandı. Söküm yapan çiftçileri yerinde ziyaret eden Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, 30 yıl aradan sonra yetişen şeker pancarı hakkında bilgi aldı.

Yüksekova'nın tarımda öncü olması için çalıştıklarını belirten Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ''İlkbahar aylarında ekimini yaptığımız şeker pancarının şimdide hasadına başladık. Yüksekova tam 30 yıl aradan sonra yeniden şeker pancarını üretmeye başladı. Odası olarak çiftçilerimize öncülük ederek, bölgedeki üretimin artırması ve istihdamın sağlaması konusunda bu girişimlerimizi sağladık. Burada en güzel tarafı çiftçi kadınlarımızın eliyle hasat gerçekleşiyor. İlk sene olmasına rağmen ton ton ürün almaya başladık. Bizde ürünleri en yakın şeker fabrikasına göndereceğiz. Burada çiftçilerimiz ekonomi bir kazanç sağlayacağız. Bölgemizin gelişimi için en iyi şekilde yol alacağız” dedi.

Bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Yüksekova ilçesine gelen Hakkari Valisi Ali Çelik de, Yüksekova Ziraat Odası bünyesinde hasadı yapılan şeker pancarının sökümünün yapıldığı Adaklı köyünde incelemelerde bulundu. Burada Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna, Köy Muhtarı Hamza Han ve köy sakinleri tarafından karşılandı. Daha sonra şeker pancarının hasadının yapıldığı tarım arazisine giden Vali Çelik, yapılan çalışma ve ürün hakkında Başkan Geçirgen'den bilgi aldı.

İlçe için çok iyi bir gelir olacağını belirten Vali Çelik, şeker pancarını daha büyük alanlara yayması için çiftçilere gereken tüm destekleri sağlayacaklarını belirtti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • recep 6 ay önce Şikayet Et
    şeker pancar ekiminde kota kaldırılmalı ve ihracat yolu açılmalı ki çiftçinin ürettiği pancar para etsin ve herkes üretmeye çalışsın.
    Cevapla
  • Yusuf 6 ay önce Şikayet Et
    BAŞGAN sen hangi dünyada yaşıyorsun Heralde oraları Akdeniz, Ege kıyıları gibi güllük gülistanlık sanıyordun
    Cevapla
  • Kerem 6 ay önce Şikayet Et
    Başkan muhataplarına neden 30 yıl beklediniz falan mı dedi de böyle söylüyorsun.
    Cevapla
  • başgan 6 ay önce Şikayet Et
    neden 30 yıl beklendi. bu nasıl tarım politikası.
    Cevapla
  • tepki 6 ay önce Şikayet Et
    terør bølgesi idi galiba bir de dare yemeden biz de bir sey yapmazlar usa emir vermis bunu sunu bu kdar ek diye kendisi ne isterse eker yapar bizim saflar emire uyar ne cikarina gelir ise onu ekersin bazi seyler fazla ekersin sonuc alan cok yer var akil olsa bunu bilirler
    Cevapla
  • Kenan Koç 6 ay önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Rabbim bereket versin,gayret versin, imkan versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle