Mehmet Şimşek, Doha'da yatırım toplantısına katıldı

"Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu" Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirildi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'in katılımı ile gerçekleşen resepsiyonda iki ülke arasındaki ticari ilişkiler masaya yatırıldı.

Mehmet Şimşek, Doha'da yatırım toplantısına katıldı
Mehmet Şimşek, Doha'da yatırım toplantısına katıldı
GİRİŞ 24.10.2023 09:30 GÜNCELLEME 24.10.2023 09:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yatırım görüşmelerinde Paris'ten sonraki durağı Katar'ın başkenti Doha oldu.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları" bu kez Katar'da gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği ve Katar İşadamları Derneği işbirliğinde, "Türkiye: Dayanıklı Yatırım Ortağınız" temasıyla düzenlenen resepsiyona ilgi büyüktü.

TÜRK VE KATARLI YATIRIMCILAR BİR ARAYA GELDİ

Türk ve Katarlı yatırımcıları bir araya getiren etkinlikte Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Katar İşadamları Derneği Başkanı Sheikh Faisal Bin Qassim Al-Thani de bulundu.

MEHMET ŞİMŞEK: BAĞLARIMIZI DERİNLEŞTİRMEK İŞ DÜNYASINA DA BAĞLI

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, burada Türkiye ekonomisine ilişkin sunum yaptı. Türkiye ile Katar arasındaki iyi siyasi ilişkilere dikkati çeken Şimşek, şöyle konuştu:

Ticaret ve yatırımlarla olan bağlarımızı derinleştirmek için bu mükemmel siyasi ilişkilerden yararlanmanın politika yapıcıların yanı sıra iş dünyasına da bağlı olduğunu düşünüyorum.

SHEİKH FAİSAL BİN QASSİM AL-THANİ: TÜRKİYE KATAR'IN STRATEJİK ORTAKLARINDAN BİRİ

Al-Thani, Türkiye'nin iş ve ticaret ilişkileri de dahil olmak üzere pek çok alanda Katar'ın stratejik ortaklarından biri olduğunu, Türkiye'nin çeşitli fırsatların yanı sıra güvenli ve çekici yatırım ortamıyla Katarlı iş insanları için önemli bir yatırım noktası özelliği taşıdığını kaydetti.

BURAK DAĞLIOĞLU: DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALMASINI HEDEFLEDİK

Dağlıoğlu da son 20 yılda Türkiye'nin bölgesel bir merkez haline geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde "Türkiye yüzyılını" başlattıklarını aktaran Dağlıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almasını hedeflediklerini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN DÜNYA TİCARETİNDEN DAHA FAZLA PAY ALMASI

Dağlıoğlu, Türkiye'nin dünya ticaretinden daha fazla pay almayı hedeflediğine de işaret ederek, ülkeye çok yatırım çekmeyi istediklerini aktardı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • sems 6 ay önce Şikayet Et
    İyide ortada rakamlardan başka bir şey yok. Beklentilerde en az bir yıl sonra.
    Cevapla