Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutları için, "El birliğiyle, gönül birliğiyle güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuvalarımızı ve iş yerlerimizi inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması
Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması
GİRİŞ 22.10.2023 13:09 GÜNCELLEME 22.10.2023 13:09
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, Bakanlık olarak deprem bölgesinin ihya ve inşası için çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdüklerini vurguladı.

Çalışmalar sonucu bölgede inşa edilecek 850 bin bağımsız birimden 200 bininin yapımının hızla sürdüğünü bildiren Özhaseki, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde her bir vatandaşımız, yuvasına bir an evvel kavuşsun diye gecemizi gündüzümüze kattık. El birliğiyle, gönül birliğiyle güvenli, sağlam, sıfır atık uyumlu, iklim dostu yuvalarımızı ve iş yerlerimizi inşa edeceğiz."

Deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm" projesine de değinen Özhaseki, bu kapsamda 226 bin 325 başvurunun yapıldığını duyurdu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    yerinde dönüşüm akadarda kolay degil önce 45bin liraya zemin etudu yaptiracaksin ondan sonra plan proje çizdireceksin toplam 110binlira tutuyor ondan sonra mutaitle anlaşacaksin ondan sonra şehircilikten izin alip inşata başlayacaksin normal vatandaşin yapsbilecegi işdegil yapamayinca yerinde dönüşümden vaz geçecekler
    Cevapla
  • Misafir baboş 6 ay önce Şikayet Et
    Bakanım Elazığdan yazıyorum orta hasarlı evlerimize giremedik şimdide yıkılıyor dasktan tam paramızı alamıyoruz lütfen bakanım orta hasarlı evlerin hangi statğde degerlendireceğinizi bakanlıknolaraknaçıklayınızballahnrızası için bu sorunumuzubartık çözün
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bir de şu deprem fırsatçılarına tekme vursanız. Rant teröristlerini de ezecek önlemler alsanız , ne iyi olur.
    Cevapla