Isparta gülünün kilo fiyatı belirlendi

Isparta’da gül çiçeğinin taban fiyatı kilogram başına 51 lira olarak belirlendi. Böylece gül çiçeği taban fiyatında bu yıl yüzde yüzün üstünde bir artış yapıldı.

Isparta gülünün kilo fiyatı belirlendi
Isparta gülünün kilo fiyatı belirlendi
GİRİŞ 21.10.2023 16:23 GÜNCELLEME 21.10.2023 16:23

Dünya gül yağı üretiminin yaklaşık yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da topladıkları gülleri fabrikalara ulaştıran üreticilerin beklediği fiyat açıklandı. Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), bu yıl için gül çiçeği taban fiyatını 51 lira olarak belirledi. Geçen yıl gül çiçeği kilogram fiyatı 24 lira 25 kuruş açıklayan gül çiçeği taban fiyatında bu yıl yüzde yüzün üstünde bir artış yapıldı. Gülçiçeği alım kampanyasının bu yıl 50 gün sürdüğünü belirten GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, bu yıl 13 bin ton civarında rekolte beklerken hava şartları nedeniyle bu yıl rekolte 10 bin ton dolayında gerçekleştiğini belirterek üreticilere ödemelerin pazartesi günü yapılacağını bildirdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.