Konut, otomobil derken bir darbe de ona vuruldu! Fiyatlar adeta çakıldı

Konut ve otomobil fiyatlarının ardından arsa fiyatları da düşüşe geçti. İlan sitelerindeki birçok arsada fiyatların geçtiğimiz aylara göre ciddi oranda düştüğü belirlendi.

GİRİŞ 21.10.2023 16:43 GÜNCELLEME 21.10.2023 17:05
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

    Haber7-ÖZEL

Son yıllarda konut ve otomobil fiyatlarında yaşanan fahiş fiyatlar yapılan düzenlemeler ile son buldu. Alınan önlemler ve atılan adımlar piyasada kabul görünce konut ve otomobil fiyatları önce sabitlendi sonrasında ise düşüş trendine girdi. 

Fiyat düşüşleri konut ve otomobilden sonra toprak alım satımlarında da görülmeye başlandı. Arsa fiyatlarında büyük fiyat düşüşleri yaşanmaya başladı. İlan siteleri incelendiğinde son 3-4 ayda arsa fiyatlarında büyük fiyat farkları görülüyor. 

8 MİLYONDAN 3.4 MİLYONA

İlan siteleri incelendiğinde 28 Ağustos 2023'te 8 milyon TL'den satışa konulan bir arsanın 19 Ekim 2023 tarihiyle fiyatının 3 milyon 400 bin liraya kadar düştüğü görüldü. 


Bir başka ilanda ise Tekirdağ'ın Saray ilçesinde içindeki 2 adet evle birlikte satışa sunulan 9600 metrekarelik arazinin fiyatının 28 Eylül'de 15 milyon lira olduğu, 14 Ekim'de ise 12 milyon lira olduğu belirlendi.


Başka bir arsa ilanında ise 30 Eylül'de 298 bin liradan satışa sunulan arsanın 11 Ekim itibariyle fiyatının 255 bin liraya kadar gerilediği tespit edildi.


Diğer bir ilanda ise Muğla'nın Milas ilçesinde bir arazinin 12 Ekim'de 15 milyon 750 bin liradan satışa sunulduğu, 21 Ekim tarihinde ise 14 milyon 750 bin liraya düştüğü görüldü.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 121
  • medo 6 ay önce Şikayet Et
    Hep söylüyoruz, bu piyasaların bu hale gelmesinin en büyük sebebi denetimsizlik. İlgili bakanlıkların ve kurumların lakayıtlığı vurdum duymazlığı. Adamlar gece yatıp sabah kalkıp 1 milyon lira artırıyordu. Diğer tüm sektörler de böyle, gıda, hammadde hizmet, biri çıkıpta durun bakalım demedi ki. Serbest piyasa demek eşkıyalık demek değildir. Şimdi düzelt düzelte bilirsen bakalım.
    Cevapla
  • Kadir 6 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle Devletin Denetim Mekanizması çökmüş durumda pastane fırın market tatlıcilar hiç birinde denetim yok mutahitler 5.milyona daire satıyor pazarlıkta alıcıya satışı en fazla 500.bin göster diye direniyor alıcıda dünden razı oda kabul ediyor zaten belediyede raiş değeri 300.bin anlayacağınız durum bu devler bir satışta 4.5 milyon üzerinden vergi alacakken 500.bin üzerinden alıyor
    Cevapla
  • Fuat 6 ay önce Şikayet Et
    Ben mayısta 500 binliraya arsa aldım.bana da düşük göstermem istendi ama ben kabul etmedim 500 bin lira gösterdim.bizim halkımız uç kuruş paraya tenezzül ediyor. Hak hukuk dinlemiyor.Ondan sonra herşeyin fiyatı artıyor ve devletten şikayet ediyoruz.
    Cevapla
  • Muammer Bayraktar 6 ay önce Şikayet Et
    Hayır gerçekten bu fiyatları ilk başta yazıp, sonra bu fiyata çekenlere Bakanlık tarafından ilgili C. Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulması lazım. Piyasa kendini belli eder. Ama bu kadar da olmaz.
    Cevapla
  • Yılmaz 6 ay önce Şikayet Et
    Tabi canım hepsinin fiyatları dip yaptı.Hangisine yatırım yapacağımızı şaşırdık.Yarın 3 ev 8 araba alacağım bu fiyatlar kaçmaz
    Cevapla
  • Hani indirim ?! 6 ay önce Şikayet Et
    Ben niye görmüyorum fiyatlarda ki düşüşü .. herkes fırsatçı olmuş .. kim kimi yakalarsa kandırmaya çalışıyor ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle