Suudi Arabistan'ın sistemine Türkiye de eklendi

Suudi Arabistan'ın 'e-vize' sistemine Türkiye de dahil edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı önemli hatırlatmalarda bulundu. E-vize uygulamasının hac farizasını kapsamadığı ifade edildi.

Suudi Arabistan'ın sistemine Türkiye de eklendi
Suudi Arabistan'ın sistemine Türkiye de eklendi
GİRİŞ 21.10.2023 12:52 GÜNCELLEME 21.10.2023 12:53
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın turizm amaçlı elektronik ziyaret vizesi (e-vize) verilen ülkeler grubuna Türkiye'nin de dahil edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada,17 Ekim itibarıyla Suudi Arabistan'ın turizm amaçlı elektronik ziyaret vizesi verilen ülkeler grubuna Türkiye'nin de dahil edildiği, bu uygulama öncesinde Türk vatandaşlarının, Suudi Arabistan'a gerçekleştirecekleri seyahatlerde "etiket vizeye" tabi olduğu hatırlatıldı.

Yeni düzenleme çerçevesinde umuma mahsus ve resmi pasaport hamili Türk vatandaşlarının, turistik amaçlı (turistik, iş, umre, aile ziyareti amaçlı) e-vizelerini "https://visa.visitsaudi.com" internet adresinden, Suudi Arabistan'a varışlarında havalimanlarındaki e-vize kabinlerinden veya Suudi Arabistan'ın Türkiye'de mukim temsilciliklerinden "365 günde 90 gün" kalış süreli "tek girişli" veya "çok girişli" olarak alabilecekleri aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"E-vize uygulaması, hac farizasını kapsamamaktadır. Hac döneminde, e-vizeyle yalnızca kutsal bölgeler haricindeki şehirlere turistik ziyaret mümkün olabilecektir. Suudi Arabistan vatandaşları da ülkemize seyahatlerinde etiket vize, e-vize ve sınır kapılarında bandrol vize alabilmektedir."

 
 
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 38
  • Cihangir 6 ay önce Şikayet Et
    Daha önceden Türk vatandaşları vizesiz gidiyordu oraya yanlış mı hatırlıyorum?
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Evet Yanlış Hatırlıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Ginede Allah razı olsun
    Cevapla
  • Emree 6 ay önce Şikayet Et
    Umre 30 bin lira, bu uygulamayla yarı fiyatına umre yapalır kafileyede gerek yok umre yapmayı bilenler için git 2 gün kal yap umreni gel
    Cevapla
  • Ahmet 6 ay önce Şikayet Et
    Ancak İki Günde Nasıl Ve Ne Kadar Bir Umre Olacaksa ? Umre Yaptın Efendimizi Ziyaret Etmeden Mi Geleceksiniz ?
    Cevapla
  • Tan 6 ay önce Şikayet Et
    Ben kabeyi ziyaret edemeyeceksem, peygamber efendimizi Ziyaret edemeyeceksem Arabistan mı kalmış gezilecek yer
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Umre nedir, hac nedir bihaber. Tutmuş kabeyi ziyareti dert etmiş.
    Cevapla
  • Salim ayaz 6 ay önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış bir çalışma daha gelişmiş ve kapsamlı olmalıdır emeği geçenlerden Allah razı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle