Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rebia gelişen işbirlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz
Suudi Arabistan'dan Türkiye açıklaması: Sabırsızlıkla bekliyoruz
GİRİŞ 20.10.2023 17:27 GÜNCELLEME 20.10.2023 17:27
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Hac ve umre ziyaretlerine ilişkin geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rebia, yapılan işbirliklerini değerlendirdi. Ankara ile Riyad arasında gelişen işbirliği sayesinde Türkiye'den gelen umreci sayısının arttığını belirten Tevfik er-Rebia, "Türkiye'den daha fazla umreci ve ziyaretçiyi ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rebia, 16-17 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti ve sonuçlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye'de çeşitli düzeylerde resmi görüşmelerde bulunduğunu belirten Rebia, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında gelişen ilişkilerin hac ve umre yolculuklarına olumlu yansımaları olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE İLE RESMİ GÖRÜŞMELER

Rebia, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığının, kutsal toprakların misafirlerine sağlanan imkanlarda zamandan ve emekten tasarruf ederek hizmet kalitesini yükseltme çabaları çerçevesinde Türkiye'de bazı temaslarda bulunduğunu ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile gerçekleştirdiği toplantıların "verimli ve yapıcı" olduğunu vurgulayan Rebia, "Görüşmelerde, Türkiye'den ziyaretçilerin gelişini kolaylaştırmak üzere her türlü imkandan yararlanmanın yanı sıra icraata ve alınacak önlemlere dair meseleler ele alındı." dedi.

Rebia, "Suudi Arabistan, birçok alanda şahit olduğu gelişmeleri yansıtan yeni vizyon ve yöntemlerle hizmet vermek için özenle çalışıyor." ifadelerini kullandı.

UMRE İMKANLARI

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki çabalarla hac ve umre ziyareti gerçekleştiren Türk vatandaşlarının sayısında artış yaşandığına dikkati çeken Rebia, "Ortak çabalarımız ve yapılan iyileştirmeler sonucunda Türkiye'den umre yapanların sayısı Hicri 1444'de (2022-2023 döneminde) 406 bine çıktı." diye konuştu.

Rebia, Hicri 1445 yılının başladığı 19 Temmuz'dan bu yana Türkiye'den gelen umrecilerin sayısının şimdiden 50 binin üzerinde olduğunu belirterek, "Ziyaretlerini kolayca ve rahatlıkla yapabildiler. Türkiye'den daha fazla umreci ve ziyaretçiyi ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE UÇUŞLARIN SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ

Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gerçekleştirilecek uçuş sayısında ciddi artış olacağına dikkati çeken Rebia, şunları kaydetti:

"Suudi Arabistan Hava Yolları'nın bu haftadan itibaren tarifeli uçuşlarda koltuk kapasitesini yüzde 380 artacağını, Ankara'dan ve Gaziantep'ten Medine'ye doğrudan uçuşların başlayacağını açıklamaktan memnuniyet duyuyorum."

Rebia, bu uçuşların yanı sıra gelecek aydan itibaren Ankara'dan Medine'ye doğrudan 3 uçak seferinin daha hizmet vermesinin, aralık ayında da Medine'ye 3 seferin daha eklenmesinin planlandığını kaydetti.

NUSUK UYGULAMASI

Suudi Arabistan'ın umre ziyaretçilerinin işlerini kolaylaştırmak için hayata geçirdiği "Nusuk" uygulaması hakkında bilgi veren Rebia, şu ifadeleri kullandı:

"Nusuk platformu, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için umreyi kolaylaştırıyor ve Türk vatandaşlarına umre vizelerinin elektronik ortamda dakikalar içinde verilmesini sağlıyor."

Uygulama sayesinde ülkeye gelenlerin Suudi Arabistan'ın tüm şehirlerini ziyaret edebileceğine işaret eden Rebia, Nusuk'un internet sitesi üzerinden vize işlemlerinin yanı sıra uçak ve otel rezervasyonunun da yapılabileceğini aktardı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Rebia, Nusuk uygulamasının hac ve umre hizmeti veren şirketler için engel teşkil etmeyeceğini, aksine daha kaliteli hizmetin daha fazla seçenekle verileceğini sözlerine ekledi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Cemalettin 6 ay önce Şikayet Et
    Paradan başka birşey düşünmeyen İslam ülkesi İsrail tarafından katledilen Filistinliler için hiçbir varlik gostermeyen S.Arabistan ve diğer Müslüman ulkeler keyiflerine pek duskunler para gelsin nereden gelirse gelsin
    Cevapla
  • Oso 6 ay önce Şikayet Et
    Hac ve umre ziyareti gerceklestirenin 2 katı kadar ,bizde turis bekliyoruz.
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Şubatta umremi yaptım..Rabbim gormeyi herkese nasip etsin ins .lakin su olay çok vehim umreye hacca dolar üzerinden gitmek nedir kardeşim..1200 dolarlık umre programının 530 doları vize.300 $ uçak bileti ..bu vahbabilerde ihvan ve ya müslüman kardesligi diye birşey yok..sen umre için hac için davet yapacağına ziyaretlerini kisitladiginiz mübarek yerleri ziyarete açin
    Cevapla
  • Mekke 6 ay önce Şikayet Et
    Yalan 530 $ koskoca bir yalan
    Cevapla
  • Hakan Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Hac ve umre paralarımızı Gazze'deki müslüman kardeşlerimize verelim.
    Cevapla
  • Y. K 6 ay önce Şikayet Et
    hacıya gitmek farz onlarada verilmeli hac,ca gitmek FARZ olmaz öyle illa birkez gitmeli Ömründe her Müslüman!!
    Cevapla
  • Kerim kılıç 6 ay önce Şikayet Et
    Filistin e yardımı yinede HAC ve UMRE yapanlar yapıyor aynı daveti paris e roma ya londra ya ve kanarya adalarına tatile gidenlerede teklif etsene...
    Cevapla
  • Zafer kaya 6 ay önce Şikayet Et
    Hac masrafları gerçekten çok fazla Rabbimiz in emrettiği hac farzdır bu aşırı pahalılık var bir kolaylık sağlansın herkes gittsin yeterki hacmizi yapalım çadırda yatmaya razıyız
    Cevapla
  • Yunus 6 ay önce Şikayet Et
    Ani Hacca gidince cennetlik misin ? ben biraz cahilim de kusura bakma bilgi amaçlı sordum
    Cevapla
  • hasan 6 ay önce Şikayet Et
    paran yoksa gitme kardeşim zengine farZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle