Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024'ün ikinci yarısından itibaren kalıcı dezenflasyon sürecine girilmesinin beklendiğini söyledi.

GİRİŞ 20.10.2023 16:20 GÜNCELLEME 20.10.2023 16:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2024 Yılı Bütçe sunumunu gerçekleştiriyor.

Sunumda enflasyonla ilgili mesajlar veren Yılmaz, "Şeffaf ve güvenilir politika adımlarımızın olumlu etkileriyle 2024'ün ikinci yarısından itibaren kalıcı dezenflasyon sürecine girmeyi bekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz. enflasyon kalıcı ve düşük tek haneli seviyelere gerileyene kadar tüm politika araçlarının kararlılıkla kullanılmaya devam edeceğini söyledi.

"MALİ DİSİPLİN" VURGUSU

Yılmaz, mali disiplini esas alan, maliye ve para politikaları koordinasyonunu güçlendiren, yapısal reformları öne çıkaran bir anlayış ile ekonomide istikrarı kalıcı hale getireceklerini kaydetti.

2025'TE TEK HANELİ İŞSİZLİK HEDEFİ

Cevdet Yılmaz, önümüzdeki üç yıllık süreçte istihdamın yıllık ortalama
909 bin kişi artacağını ve işgücüne katılım oranlarında öngörülen artışa rağmen işsizlik oranının 2025 itibarıyla tek haneli seviyelere
kalıcı olarak düşeceğini tahmin ettiklerini ifade etti.

BÜTÇE BÜYÜKLÜĞÜ 11 TRİLYON LİRA

Yılmaz, 2024 yılı merkezi yönetim bütçesinde bütçe giderlerinin 11 trilyon 89 milyar lira, bütçe gelirlerinin ise 8 trilyon 437,1 milyar lira olacağının tahmin edildiğini belirtti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • uyun ülkem 6 ay önce Şikayet Et
    bu ekonomik kurmay Türkiyenin degil kureselcilerin memuru gibi çalışılıyor.faiz ve enfilanyonu artırarak halkın kanını emiyorsunuz
    Cevapla
  • UYAN TÜRKİYE 6 ay önce Şikayet Et
    devlete faiz ve enfilasyon politikalarıyla ,vampir gibi üreticilerin ve halkın kanını emiyorsunuz.onun yerine küresel yabancı sermayeye veriyorsunuz. bu yabancılara verilen imkanları yerli iş adamve üreticilere verin. artık yabancı işadamların yöticisimisiniz.Turkiyenin yöneticisimisiniz.bu ekonomik kurmaydan şüphe duyan bir toplum olduk
    Cevapla
  • Misafir'Z' 6 ay önce Şikayet Et
    Memurluk sistemi kalkmadigi sürece Türkiye kalkinamaz. Memurlar mesai saatinde sabah prigramu izliyirlar hemde hastanede ki yogun hasta olmasina ragmen. Yada önlerindeki bilgisayardan, dizi izluyorlar. Bütun is sektorleri özellessin..Avrupa o sayede ayakta.. Calusmayana para vermiyirlar veya calismayana isten atiyorlar..
    Cevapla
  • Cihan Tandır 6 ay önce Şikayet Et
    Milletvekili maaşı asgarî ücret olsun. Milletvekili emekliliği kaldırılsın
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    işini bilmez memurların har vurup harman savurmasından vazgecilmediği sürece zor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle