Akkuyu NGS'de bir aşama daha tamamlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) üçüncü güç ünitesinin reaktör binasında, iç koruma kabının dördüncü katmanının montajı tamamlandı.

Akkuyu NGS'de bir aşama daha tamamlandı
Akkuyu NGS'de bir aşama daha tamamlandı
GİRİŞ 20.10.2023 12:29 GÜNCELLEME 20.10.2023 15:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamaya göre, iç koruma kabı, nükleer güç santralinin güvenlik sisteminin en önemli unsurlarından biri olma özelliği taşıyor.

İç koruma kabı modülleri, reaktör bölmesinin sızdırmazlığını sağlıyor ve boru hatları ile NGS'nin işletme aşamasında reaktör bakım işlemlerinde kullanılan kutup vincini destekliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, "Akkuyu NGS'nin dört güç ünitesinin inşaatı, planlanan takvime göre etkin bir şekilde ilerlemektedir. Üçüncü ünitede silindirik olanların sonuncusu olan iç koruma kabının dördüncü katmanının kurulumunu tamamladık. Sonraki aşamada, üçüncü ve dördüncü katmanların kaynaklanması, nakliye ve personel hava kilidi unsurları da dahil olmak üzere gömülü parçaların güçlendirilmesi ve montaj işlemlerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Ardından reaktör binasının kubbesi de dahil olmak üzere üç iç koruma kabı modülünden oluşan reaktör bölmesinin kubbe kısmının tasarım konumuna yerleştirilmesine geçeceğiz." ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • nasri 6 ay önce Şikayet Et
    Hadi artık bitsin
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bazı CHDPKK nin Malları samandan başka bir şey görmedik leri için Nüpler santreli hayalini bile kuramayan bu mallar yapılan nı bile hazmedemiyor lar
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bu gün hangi ülke ürettiği malın yüzde yüz yerli olduğunu söylüyor?Varmı böyle bir ülke .Allah insanları birbirine muhtaç yaratmıştır.
    Cevapla
  • Orprtppt 6 ay önce Şikayet Et
    Kendilerinin olmayan santralle hava atiyor mallar, utanmadan bir de yerli ve milli yazin :)))))))
    Cevapla
  • Cezayir 6 ay önce Şikayet Et
    Kiminmiş kardeş sende ataklı takımındandansın galiba uykun kaçmasın bizim burası Türkiye
    Cevapla