Pakistan'dan Türkiye'ye yeşil ışık! 'Biz hazırız'

Pakistan'ın Gilgit-Baltistan Bölgesi Başbakanı Hacı Gülbar Han, Türkiye'nin turizm zenginliği bakımından dünyanın ilk birkaç ülkesinden biri olduğunu ifade ederek, "Turizm konusunda Türkiye ile her türlü işbirliğine hazırız." dedi.

GİRİŞ 19.10.2023 12:06 GÜNCELLEME 19.10.2023 12:29
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Gilgit şehrinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Başbakan Han, Türkiye ile Gilgit-Baltistan arasında turizm ve kuru gıda sektörünün potansiyel işbirliği alanları olduğunu vurguladı.

Han, geçen sene Türkiye'yi ziyaret ettiğini dile getirerek, Türkiye'nin gelişmiş bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin turizm zenginliği bakımından dünyanın ilk birkaç ülkesinden biri olduğunu belirten Han, "Turizm konusunda Türkiye ile her türlü işbirliğine hazırız." diye konuştu.

Han, Gilgit-Baltistan'daki turizm faaliyetlerini ileriye taşımak istediklerine işaret ederek, "Pakistan'da Gilgit-Baltistan kadar turizm potansiyeli olan bir başka yer yok." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE'DEN GİLGİT-BALTİSTAN'A DİREKT UÇUŞLAR MÜMKÜN"

Türkiye'nin kuru gıda üretimi ve satışındaki konumunun önemine dikkati çeken Han, İslamabad'daki yönetimden ayrı olarak ticaret yapamayacaklarını ve federal hükümetin istemesi halinde Türkiye ile kuru gıda alanında işbirliğine gidebileceklerini kaydetti.

Han, Gilgit-Baltistan'da yabancı turist sayısının artırılmasına yönelik de Skardu şehrindeki havalimanına bu yıl Dubai'den uçuşların gerçekleştiğini aktardı.

Gilgit'teki havaalanının da uluslararası uçuşlara açılması için çalışma yaptıklarını dile getiren Han, bu sayede Türkiye ve diğer ülkelerden daha fazla turistin bölgeyi ziyaret edebileceğini belirtti.

Son olarak Han, Türkiye'den Gilgit-Baltistan'a direkt uçuşların mümkün olduğunu ve buna yönelik uzun süreli planları bulunduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Yasemin 6 ay önce Şikayet Et
    Bende savaşa hazırsınız sandım
    Cevapla
  • Nebahat 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm orta asya ve orta doğu Rusya Çin Japonya Kore Balkan ülkeleri afrika ülkeleri ve kafkas ülkeleri birlik olmalı bizimle . TÜRKİYE ORTA ASYA VE ORTA DOĞUNUN KUZEYİ İLE GÜNEYİ İLE KALESİDİR. TÜRKİYE EĞİLİRSE BÜKÜLÜRSE HEPSİNE BİR GÜN SIRAYLA SIRASI GELİR.
    Cevapla
  • Malum karınca 6 ay önce Şikayet Et
    Pakistan'la eskiden beri resmi ve gayri resmi ilişkilerimiz var,kader birliğimizde var,rahmetli ziya ül hak en büyük hayali türkiyenin başta olduğu bir ab benzeri bir yapı oluşturmaktı,ne yazıkki bu bir suikast le engellenmişti,yüz yıldır engellenen bu gibi yakınlaşma teklifi belki bu sefer gerçekleşir,hayırlısı olsun,vatandaş olarak bi katkımız olursa hazırım,selametle...
    Cevapla
  • hayrullah koçoğlu. 6 ay önce Şikayet Et
    başkanın butun söylediklerinin altına seve seve imzamı atarım vatandaş olarak turkiyenin avrupa değil asya ülkesidir ve bu çok nettir yorumu bile yapılmaz bence.
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Onları oranın fetösü yönetiyor Sınırlı yardım ederler
    Cevapla
  • Emekli metin 6 ay önce Şikayet Et
    Korkaklar hergün ölür.....o yüzden korkanların yorum yapmasına hiç gerek yok...bi yerden başlayacaksın. Sıra sana gelmeden...dünyada DEVLET olarak yaşamak istiyorsan direneceksin. Saflarını artırarak...zorlamayla devletçik kurmuşlar...şimdi ona sahip çıkıyorlar...silâh üretmek demekki şartmış. Ne gerek var diye n kalın kafalara duyurulur...
    Cevapla
  • Bisan 6 ay önce Şikayet Et
    Aynen ağzına sağlık
    Cevapla
  • Hidayet 6 ay önce Şikayet Et
    Adamın mesajı çok net anlayan anladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle