Erzin'de üreticiler narenciyeyi toplayacak işçi bulamamaktan dertli

Hatay’ın Erzin ilçesinde üreticiler, narenciye ürünlerini toplayacak işçi bulamadıklarını söyledi.

Erzin'de üreticiler narenciyeyi toplayacak işçi bulamamaktan dertli
Erzin'de üreticiler narenciyeyi toplayacak işçi bulamamaktan dertli
GİRİŞ 18.10.2023 21:12 GÜNCELLEME 18.10.2023 21:12
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önde gelen narenciye üretim merkezlerinden Hatay'ın Erzin ilçesinde üreticiler, narenciyenin dalında kaldığını söyledi. Erkenci mandalina kesiminin yaklaşık 20 gün önce başladığını anlatan üreticiler, 5 TL’ye kadar alıcı bulamayan mandalinanın kilosunun marketlerde çok yüksek fiyatlardan satıldığını ifade etti.

"Ürünümüzü ağaçtan toplatamıyoruz"

Erzin’de çalıştıracak işçi bulmakta zorlandığını söyleyen tüccar Maşallah Özdil, “Ülkemizde üretilen narenciyenin hem kalitesi, hem aroması açısından gerek Erzin mandalinası gerekse portakalı ne yazık ki dalında kalmak üzere. Ucuza gittiğini bir kenara bırakalım, ürünümüzü ağaç başından toplatamıyoruz. Nedeni ise işçi sıkıntısı. Yetkililer hasat öncesi planlama yapmadığından dolayı işçi bulamıyoruz. Bununla birlikte işçiyi bulsan bile barındıracak yer bulamıyoruz. 6 Şubat depreminin ardından birçok evler ağır hasar aldı ve akabinde yıkımı gerçekleşti. Daha sezonun başındayız bu sıkıntıyı çekiyoruz, önlem alınmazsa ilerleyen zamanlarda daha çok sıkıntı çekeceğiz” dedi.

Özdil, bu sıkıntıların yanında bir de hırsızlıkla baş etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Sağdan soldan gelen, ne olduğu belirsiz insanlar bahçeye girip talan ediyor. Malımızın dalında kaldığına mı yanalım yoksa çalınıp gitmesine mi” ifadesini kullandı.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Isimsiz 6 ay önce Şikayet Et
    Yemye bin tl olsun bakim herkes nasıl çalışır nasıl işçi yok 400 500 kim çalışır
    Cevapla
  • Yok 6 ay önce Şikayet Et
    2 tly satamadığı malı nasıl 1000 tly işçi tutsun da toplatsın üretici
    Cevapla
  • gizli 6 ay önce Şikayet Et
    cidden büyük bir sıkıntı bizde erzinli bir üreticiyiz meyvelerimiz dalda kalcak diye korkuyoruz hiç bir yerde işçi yok almak isteyen tüccarların verdiği fiyatta masrafları karşılamıyor
    Cevapla
  • Ysn 6 ay önce Şikayet Et
    500 TL gibi komik rakamlara calisilmaz mantıklı değil sigortasız amele arıyorlar üstelik 500 TL ye adam kendine sigorta yapsa asgari ücretten az para kalır eline daha kıyafet yeme içme dışardan gelecekler için konaklama masrafları düşünülünce ahmakça rakamlar millet çalışmıyor değil emeğinin karşılığı Yok.
    Cevapla
  • Hsat 6 ay önce Şikayet Et
    Sanki mandalina 20 tl den gidince işçiye fazla yovmiyemi veriyorsunuz şükredin
    Cevapla
  • ifk 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de 500 lira yevmiye ile çalışacak işçi yok. Gençler tarımda çalışmıyor. Fakat Afganistan Suriye gibi ülke vatandaşları için iyi bir ücret. Yabancılara geçici barınma hakkı vererek üretimi devam ettirebiliriz. Bu işe muhalif görüşler olacaktır. Ama tarımda çalışanların yaş ortalaması 55 ' geçeli çok oldu.
    Cevapla
  • Nahide 6 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle erzinde yevmiye fiyatlar o ama kimse gitmiyor
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    bravo iyi fikir vallahi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle