İş dünyası Gazze için ayağa kalktı: TÜSİAD'dan ses yok

İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalaması sonrası Türk iş dünyası da ayağa kalktı. STK'lardan ve iş dünyasından İsrail'e kınama mesajları paylaşılırken TÜSİAD sessiz kalmayı tercih etti.

GİRİŞ 18.10.2023 11:28 GÜNCELLEME 18.10.2023 15:18
Bu Habere 409 Yorum Yapılmış

Haber7

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan insanlık dışı saldırının ardından Türk iş dünyasından tepkiler peş peşe geldi.

İTO, İSO, MÜSİAD, ASKON, DEİK ve TOBB gibi Türkiye'nin önde gelen STK'lar vahşi katliama tepki gösterirken Türkiye'nin en büyük topluluklarından biri olan TÜSİAD'ın katliama sessiz kalması tepkilere neden oldu.

İTO BAŞKANI AVDAGİÇ:

İsrail'in, içerisinde masumların, çocukların, kadınların, hastaların bulunduğu hastaneyi bombalamasının insanlık tarihine kara leke olarak geçtiğini belirten Avdagiç, şunları kaydetti:

"Bu insanlık dışı saldırılar bir an önce durdurulmalıdır. Daha önce de söylediğimiz gibi, Filistin halkı yok edilemez; Filistin halkı ölüme terk edilemez."

MÜSİAD BAŞKANI ASMALI:

İsrail'in insanlık dışı saldırılarının artık sonu gelmeli! 

İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu hastaneyi vuran zalim İsrail'i lanetliyoruz.

İslam Dünyası’nı ve uluslararası aktörleri bu insanlık dışı saldırılara karşı durmaya ve mazlum Filistinlilerin yanında durmaya çağırıyoruz. 

Bu zulme sessiz kalan ve bu insanlık dışı muamelelere seyirci kalan herkes bu barbarlığa ortak olacaktır.

İSO BAŞKANI BAHÇIVAN:

İnsanlığın, uygarlığın dibe vurduğu noktadayız. İsrail'in insanlık değerlerini ve uluslararası hukuku hiçe sayarak Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini vurması katliamdır, savaş suçudur. 

Sivilleri, bir toplumun en savunmasız masum kesimleri olan çocukları, kadınları ve yaşlıları hedef alan bu cani saldırıyı şiddetle kınıyor, bölgeye barış ve sükunetin en kısa sürede gelmesini diliyorum.

Bu canice saldırılara tüm dünya beraber tepki vermeli ve karşı koymalıdır...

ASKON BAŞKANI AYDIN:

İsrail'in gelmiş olduğu nokta artık soykırım amacının ve maksadının apaçık resmidir.Yüzlerce savaş suçunu sadece 10 günde işleyen İsrail'e insanlığın onuru için tüm dünyanın dur demekten ve harekete geçmekten başka bir seçeneği kalmamıştır.

Masum Filistin halkının gördüğü bu zulme karşı durmak artık tüm insanlığın görevi haline gelmiştir.

İnsanlığın onuru için topraklarına sahip çıkmaya çalışan Filistinli şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

DEİK BAŞKANI OLPAK:

Masum sivillerin, yaralıları tedavi eden sağlık görevlilerinin, kadın ve çocukların hedef alındığı insanlık dışı saldırıların en acısını bu akşam yaşıyoruz. 

Daha doğrusu, hep birlikte çaresizce izliyoruz. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in #Gazze Baptist #Hastanesi saldırısında 500'ün üzerinde hasta, kadın, çocuk ve doktor hayatını kaybetti. 

Çatışmaların başından bu yana sivillerin acımasızca hedef alınmasının, insanlık ve hukuk katliamının, vahşetin hesabını, tüm insanlık olarak yıllarca ödeyeceğiz…

Sözün bittiği yer…
Yüreğimiz yanıyor…

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU:

Çocukların, kadınların, masumların bulunduğu bir hastanenin vurulması caniliktir. İnsanlık tarihinin kara bir lekesidir.

İsrail’in saldırılarına karşı, Gazze’de insanlık son nefesini vermeden, bu vahşeti durdurmak için herkes ortak tavır almalı.

TÜRKONFED BAŞKANI SÖNMEZ:

İsrail’in Gazze’de Al-Ahli Arab Hastanesine yaptığı insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz.

ANKARA TİCARET ODASI BAŞKANI BARAN:

İsrail'in #Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesi saldırısında en az 500 kardeşimizin hayatını kaybettiği haberini içim yanarak öğrendim. 

Bu saldırı hiçbir şekilde insanlığa sığmadığı gibi, uluslararası hukuktaki karşılığı da alenen savaş suçudur. 

İsrail ordusunun dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği katliamı lanetliyorum!

KONYA TİCARET ODASI BAŞKANI ÖZTÜRK:

Dünya sessiz kaldıkça İsrail savaş suçu işlemeye devam ediyor. Hastane vurarak kirli yüzünü bir kez daha gösteren İsrail'e karşı milletimiz ve devletimiz gereken cevabı verecektir. 
Kahrolsun İşgalci İsrail!

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 409
  • Muammer ocak 6 ay önce Şikayet Et
    Bu TÜSİAD ın adı değişmeli bunlar bizi temsil etmiyor bunların ismi YAHUDİSİAD Olmalı
    Cevapla
  • Yavuz Selim Han 6 ay önce Şikayet Et
    ses gelirse soykırımcı israil lehine gelir. gelmemesi daha iyi.
    Cevapla
  • Şahap Doğanşali 6 ay önce Şikayet Et
    Ses Gelmez tabii siyonist Yahudidostlarına olumsuz söz eleştiri yapamazlar bunlar göbek den bağlı çıkar ,menfaat li kapitalist ruhlulardır da bundan dolayı Sesleri çıkmaz!!!?Mazlumların dökülen kanlarının Bunlar içi hiçönemi yoktur Varsa yoksa çıkar men faat önde gelir!!!???
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Yahudi Ortakları kızar.
    Cevapla
  • Mahmut 6 ay önce Şikayet Et
    Sizinkiside,Satilmis islam ulkelerinden meded ummak gibi birşey,adamlar ekonomiden anliyor :) ne bilsin,yahudi seviciler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle