BofA: Yatırımcılar nakit paraya akın etmeye başladı

Bank of America Corp.'un küresel fon yöneticisi araştırmasında, ekonomik büyüme beklentilerinin zayıfladığı ve yatırımcıların düşük risk iştahı ile nakde akın ettiği belirtildi.

BofA: Yatırımcılar nakit paraya akın etmeye başladı
BofA: Yatırımcılar nakit paraya akın etmeye başladı
GİRİŞ 17.10.2023 15:32 GÜNCELLEME 17.10.2023 15:32

BofA'nın yayımladığı bir anket sonucuna göre, yatırımcıların nakde akın ettiği ve bu eğilimin de ekonominin kötüye gittiğine işaret ettiği açıkladı.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistlerin yayımladığı notta, nakit pozisyonları, hisse tahsisi ve ekonomik tahminlere dayanan en geniş duyarlılık ölçüsünün yaz aylarında iyileşme gösterdikten sonra Ekim anketinde düştüğü belirtildi. Ayrıca yönetim altındaki varlıkların yüzdesi olarak nakit seviyelerinin yüzde 5'in üzerine çıktığı açıklandı.

Yayımlanan notta, gerçekleştirilen ankete katılan yatırımcıların büyüme beklentilerinin hala kötümser olduğu ve önümüzdeki 12 ayda küresel ekonominin daha zayıf kalmasının beklendiği belirtildi.

Öte yandan söz konusu notta, ankete katılanların ekonomide sert iniş senaryolarına ilişkin beklentilerinin oranı Eylül'de yüzde 21 iken, bu oranın Ekim’de yüzde 30'a yükseldiğinin altı çizildi.

"Hisse senedi piyasası ile büyüme beklentileri arasında bir kopukluk var"

Hartnett ve diğer analistlerin yayımladıkları notta, "hisse senedi piyasası ile büyüme beklentileri arasında süregelen bir kopukluk" olduğu vurguladı. Ankette ayrıca, küresel ekonomideki en büyük riskin, yüksek enflasyon ve kötüleşen jeopolitik gelişmelerin olduğu kaydedildi.

Anket sonuçları, yatırımcıların çoğunluğunun hâlâ Fed'in faiz artırım döngüsünü tamamladığına ve tahvil getirilerinin önümüzdeki 12 ayda düşeceğine inandığını gösteriyor

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.