Trabzon'a raylı sistem müjdesi: Projeyi bakanlık üstlenecek

Trabzon’da yıllardır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Trabzon Raylı Sistem Projesi’ni Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Trabzon'a raylı sistem müjdesi: Projeyi bakanlık üstlenecek
Trabzon'a raylı sistem müjdesi: Projeyi bakanlık üstlenecek
GİRİŞ 17.10.2023 14:34 GÜNCELLEME 17.10.2023 14:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 5 ildeki toplu taşıma projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bir süredir üzerinde çalıştığı Şehiriçi Raylı Sistemi Projesi’nin bakanlıklarına devredilmesiyle, projeyi en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi.

Bakan Uraloğlu, “T1c Akçaabat-Yomra Tramvay Hattı’nın projelendirme ve yapım işlerini Bakanlık olarak bize devredildi. Güzergah uzunluğu 32 kilometre ve 54 istasyondan oluşmaktadır. Böyle önemli ve güzel projeyi Trabzonlu hemşerilerimize sunmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Dün Samsun-Sarp demir yolu müjdesini vermiştik. Bugün de Cumhurbaşkanımızın Kararıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ve Trabzonlu vatandaşlarımızın yıllardır yapılmasını istediği ‘Şehiriçi Raylı Sistem Projesi’ni devraldık. Bu projeyi Trabzonlu vatandaşlarımıza en kısa sürede hizmete sunmak için gerekli çalışmaları başlatıyoruz” dedi.

5 İLİ KAPSIYOR

Ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve halkın daha hızlı, konforlu ve etkili bir ulaşım hizmetine erişimini sağlamayı amaçlayan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun illerinde devam eden önemli ulaşım projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapılacak. Bursa'da Üniversite-Görükle uzatma hattı, Kocaeli'de Kuzey hafif raylı sistem hattının birinci aşaması, Adapazarı-Serdivan raylı sistem hattı ve Samsun raylı sistem hatlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca yapımı gerçekleştirilecek.

Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri Metrolar ve bunlarla ilgili tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilmesi, devralınması ve tamamlanmasının ardından projeler hayata geçirilecek. Kararla; söz konusu illerdeki ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve halkın daha hızlı, konforlu ve etkili ulaşım hizmetine erişim sağlanması hedefleniyor.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    Yazık işe yaramaz işler. Bir kaç puan oy için.
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi* 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm büyükşehirler sonra il ve ilçelerede nasip olur inşallah lakin o şehir Ak partiliyse yapar vizyonsuz capsız chp ise Bilbord ve heykel açılışı anca yapar.
    Cevapla
  • Konyalı 6 ay önce Şikayet Et
    İnşaallah bir gün sıra bize de gelir de, yıllar önce söz verilip projesi yapılan Konya Metrosu hayata geçirilir...
    Cevapla