İETT'den 65 yaş üstü ücretsiz taşıma kararı! Genel müdür açıkladı

İETT, 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşımasının İstanbul’da devam edileceğini açıkladı.

GİRİŞ 17.10.2023 13:12 GÜNCELLEME 17.10.2023 13:29
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

65 yaş üstü ulaşımı ücretsiz olarak uygulanıyorken farklı şehirlerde özel halk otobüsleri ödeneklerini geç aldıkları gerekçesi ile bu yolculardan ücret talep etmişti.

65 yaş ve üstü yolcuları ücretsiz taşımamak için girişimlerde bulunan özel otobüs esnafı, Türkiye genelinde her ayın yalnızca 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşınacağına yönelik karar aldı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği'ne bağlı bu otobüslerin aldığı kararın İstanbul'da uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu oldu.

ÜCRETSİZ TAŞIMAMA KARARI İSTANBUL'DA UYGULANMAYACAK

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü İrfan Demet, özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşımama kararının İstanbul’da uygulanmayacağını, ücretsiz taşımanın devam edeceğini duyurdu.

İETT GENEL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI

Bu karar ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İstanbul'da 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınmaya devam edeceğini belirterek, şöyle dedi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım vizyonuyla uygulamaya koyduğumuz, Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) sayesinde, ücretsiz taşınan yolcuların maliyetleri İBB tarafından karşılanmakta olup; yolcularımıza ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmamaktadır. Dolayısıyla; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin (TÖHOB), 4736 Sayılı Yasa Kapsamında ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu guruplarını; tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerince taşımak istememelerine yönelik açıklama ve uygulamaları İstanbul'da uygulanmayacaktır.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 25
  • Murat uykun 6 ay önce Şikayet Et
    bedava olması iyi bir şey değil, öğrenci ücreti alınmalı
    Cevapla
  • asıl yorum 6 ay önce Şikayet Et
    Yahu saat kısıtlaması yaparsın örnek sabah 11 öğlen 4. Emekliler zaten çok az para alıyor. Bırakında şehir içinde gezsinler. Evde mi oturacak bu adamlar???
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Edecek tabiki 5 ay sonra seçim var
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bedava ne yaw.
    Cevapla
  • Kerem 6 ay önce Şikayet Et
    Yarı yarıya olsun ama bedava yapmak doğru değil. Sabahın köründe işe okula gidenlerin doldurduğu otobüste bir sürü yaşlı nereye gidiyor Allah aşkına. Yada dönüşün en kalabalık olduğu saatlerde neden bir sürü yaşlı otobüslerde. Ücretsiz olunca durmaksızın her saatte her yere yolculuk yapıyorlar.
    Cevapla
  • Xyy 6 ay önce Şikayet Et
    Sabahın köründe otobüse binen emekli yok gitse gitse hastaneye gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle