Türkiye tanksavar füze üretimini iki katına çıkarıyor

Türkiye, tanksavar füze üretimini iki katına arttırma kararı aldı. Bu amaçla Türk savunma sanayii bünyesinde, yeni tesis inşası devam ediyor.

GİRİŞ 16.10.2023 16:35 GÜNCELLEME 16.10.2023 16:58
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

Roketsan tarafından geliştirilen UMTAS, L-UMTAS ve OMTAS Tanksavar Füzeleri, hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de dost ülkeler tarafından aktif olarak kullanılıyor. Sürekli artan talepler sebebiyle ve ihtiyaçların en kısa sürede karşılanabilmesi amacıyla tanksavar füzelere ait üretim altyapısı kapasitesinin, yaklaşık iki katına çıkarılmasına karar verildi.

Bu kapsamda Roketsan bünyesinde, seri üretim altyapı kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkarılmasını sağlayacak yeni bir tesis kurulmasına yönelik faaliyetler de başladı. Öte yandan tanksavar füzelere ilaveten, SİHA’lar tarafından kullanılan MAM-L, MAM-T ve MAM-C mühimmatlarının da üretim kapasitelerinin arttırılması kararlaştırıldı.

SİHA’ların vurucu gücü haline gelen MAM serisi mühimmatlar, halihazırda hem Türk güvenlik güçleri hem de Türk SİHA’larının ihraç edildiği yaklaşık 40 ülke tarafından tercih edilmiş durumda.

Öte yandan Roketsan; IIR MAM-L, IIR MAM-T ve TV/IIR MAM-T gibi farklı arayıcı başlıklara sahip yeni MAM-L ve MAM-T konfigürasyonlarını geliştirme faaliyetlerine de devam ediyor. MAM-L/C mühimmatları; ANKA, AKINCI, AKSUNGUR ve Bayraktar TB2, MAM-T ise AKINCI ve AKSUNGUR platformları tarafından kullanılıyor.

Öte yandan kısa süre içerisinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan Bayraktar TB3 de MAM serisi mühimmatları kullanacak.

MAM-T Mühimmatının Avantajları

Roketsan tarafından geliştirilen MAM-T mühimmatının bazı avantajları şu şekilde:

MAM-L Mühimmatı ile Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) arasında, menzil bakımından ‘ara platform’ rolünü üstelenecek,

MAM-L Mühimmatı’nın etki bakımından yetersiz kaldığı yerlerde kullanılarak hem hedeflerin tamamen etkisiz hale getirilmesini hem de ekonomik açıdan tasarruf edilmesini sağlayacak,

Fiyat / performans odaklı uzun menzilli bir mühimmat olduğu için SİHA’ların operasyon konseptlerine pozitif etki gösterecek,

HÜRKUŞ, HÜRJET ve F-16 gibi hava platformlarında; uzun menzilli, düşük maliyetli ve düşük ağırlıklı bir mühimmat seçeneği sunuldu.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 108
  • Benx 6 ay önce Şikayet Et
    Akdenizin tabanına gelişimiş torpidolar döşenmeli
    Cevapla
  • Türkoglu 6 ay önce Şikayet Et
    Allah korusun , sıkışık an için sivil savunma tatbikatları yapılıp her türlü olaya karşı hazır olmamız gerekir. Vatandaş itfaiye hortumunun kaçıncı metresinden tutması gerektiğini billmesi gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    çok acil yapılmalı, küffar saldırı planı yapmış anlaşılan o
    Cevapla
  • İsimsiz 6 ay önce Şikayet Et
    füzeleri aynalı olması gerekiyor lazerle havada patlatılamasın isabet etiği zaman lazeri geri çevirsin İsrail lazer sistemi kullanılmakta
    Cevapla
  • Elazığlı 6 ay önce Şikayet Et
    Çabuk olun haçlı toplanıyor bizim çok güçlü olmamız lazım
    Cevapla
  • Bir vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Allah aklı fikri hiçbir şey olmuyormuş gibi davranan senin gibi gafillere versin zeki olmayan kişilik.
    Cevapla
  • Zeki Amatersten 6 ay önce Şikayet Et
    Şu yoruma inanıp beğenenler olmuş. Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle