Bakan Bolat'ın çağrısına destek sürüyor! İndirim kararı aldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına destek çığ gibi büyüyor. Son olarak DEİK, Ankara PERDER, TİM ve İSO'dan kampanyaya destek geldi.

Bakan Bolat'ın çağrısına destek sürüyor! İndirim kararı aldılar
Bakan Bolat'ın çağrısına destek sürüyor! İndirim kararı aldılar
GİRİŞ 16.10.2023 17:28 GÜNCELLEME 16.10.2023 17:34
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerden büyük bir indirim kampanyası bekledikleri yönündeki çağrıya destek her geçen gün artarak devam ediyor.

FİYATLARI YIL SONUNA KADAR SABİTLEDİK

Ankara Perakendeciler Derneği (Ankara PERDER) Başkanı Ramazan Gülhan, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Bolat'ın çağrısını, ilk andan itibaren, çatı kuruluşları Türkiye Perakendeciler Federasyonuyla desteklediklerine işaret etti.

"Mevcut kampanyalarımız dışında, dayanıklı tüketim ürünleri, temizlik ürünleri ve mutfak araç gereçleri gibi ürünlerde yıl sonuna kadar fiyat sabitleme kararı aldık." ifadesini kullanan Gülhan, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda vatandaşımızın bütçesini destekleyecek çalışmaları sürdürerek bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gıda perakendecileri olarak üzerimize düşen ne varsa hep birlikte yapmaya devam edeceğiz."

Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik içinde hareket ederek enflasyonla mücadeleye gereken her türlü desteği vereceklerine dikkati çeken Gülhan, üretici ve tedarikçi firmaların da yıl sonuna kadar "zamlı ürün listelerine geçmemeleri" gerektiğinin altını çizdi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak

DEİK’TEN ÜYELERİNE İNDİRİM ÇAĞRISI!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın reel sektöre yönelik indirim çağrısını desteklediklerini söyledi.

Enflasyonla mücadele çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Olpak, "Gerek ülkemiz gerekse küresel ekonomik piyasalarda yaşanan gelişmeler doğrultusunda yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında iş dünyası olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ticaret Bakanımızın reel sektöre yönelik indirim çağrısını destekliyoruz." ifadesini kullandı.

Makroekonomik istikrarın en önemli adımı olarak gördükleri enflasyonla mücadelede iş dünyasının desteğinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Olpak, şunları kaydetti: 

"Mücadeleden taviz vermeden gerek indirim gerekse fiyat artışlarını durdurma adımlarına, 98 kurucu kuruluşumuz ve 152 iş konseyimizin büyük katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Sürdürülebilir ekonomik büyüme açısından büyük önem taşıyan fiyat istikrarının sağlanmasına destek olmak hepimizin sorumluluğudur. Tüm üyelerimizi, kampanyaya destek vermeye davet ediyoruz."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe

KAMPANYAYA İHRACATÇILARDAN DA DESTEK

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı "indirim" çağrısına ilişkin, "Kampanyayı 115 bin ihracatçımızla gönülden destekliyoruz. İhracatın yanı sıra iç piyasaya da çalışan firmalarımız yapacakları indirimlerle kampanyaya destek olacaklardır." ifadelerini kullandı.

Gültepe, yazılı açıklamasında, hayat pahalılığının toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediğini, TİM'in bu sorunun aşılması için atılacak her adımın arkasında olduğunu vurguladı.

İhracatçıların önemli bir kısmının aynı zamanda iç piyasaya da üretim yaptığını belirten Gültepe, "Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında enflasyon, hayat pahalılığı gibi kavramları ülkemizin gündeminden çıkarmamız gerekiyor. Bu konudaki mücadeleyi belli kesimlerin üzerine bırakarak sonuç alınmasını beklemek büyük haksızlık olur. Dolayısıyla topyekun bir mücadele azmi ortaya koymalıyız. Marketinden çiftçisine, sanayicisinden perakendecisine kadar herkes üzerine düşeni yapmalı" değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun, sadece gelir dağılımına değil, makro büyüklüklere de olumsuz etki ettiğini aktaran Gültepe, şunları kaydetti:

"Günün sonunda bu mücadelenin kazananı Türkiye olacak. Öte yandan, biz enflasyonist ortamda yatırım ve planlama yapmanın, fiyat tutturmanın zorluğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ve Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'ın yoğun emek harcadığı kampanyayı 115 bin ihracatçımızla gönülden destekliyoruz. İhracatın yanı sıra iç piyasaya da çalışan firmalarımız yapacakları indirimlerle kampanyaya destek olacaklardır."

Mustafa Gültepe, tüm kesimlerin omuz omuza vermesiyle Türkiye'nin bu zorlu sınavdan başarıyla çıkacağına inandığını ifade etti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan

SANAYİCİLERDEN DE DESTEK GELDİ

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, son günlerde başlatılan indirim kampanyasının enflasyonla mücadele açısından yerinde olduğunu belirterek, "Biz de İSO olarak bu çerçevede sanayicilerimizi imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Bahçıvan, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında yaptığı "indirim" çağrısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomide yeni dengenin sağlanması ve fiyat istikrarı için yüksek enflasyonun mutlaka kalıcı şekilde yenilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçıvan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu, paramıza dönük güveni arttırmak ve ekonomi politikaların da öngörülebilirliğini tesis etmek açısından yaşamsal önemdedir. Bu yaşamsal ekonomik sorunumuz ile ilgili olarak son dönemlerde kararlı, özverili ve rasyonel bir mücadelenin sürdürüldüğünü görüyoruz. Bu yönde ekonomi yönetimimiz tarafından atılan tüm adımların ve verilen mesajların önemli olduğunu düşünüyorum."

Bahçıvan, bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ticaret Bakanı Bolat'ın başlattığı "indirim kampanyasını", enflasyonla mücadele açısından yerinde bir çağrı olarak değerlendirdiklerini kaydederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Makroekonomik istikrarın sağlanması ve enflasyonun hepimizin en büyük isteği olan tek haneye inmesi için alınan önlemlerin yanında bu tür kampanyalar, mücadeledeki psikolojiyi de güçlendirecektir. Dolayısıyla üreticiden tedarik zincirlerindeki tüm halkalara, perakendecilerden tüketicilere kadar her kesimin elinden gelen azami desteği vermesi enflasyonla mücadeleye katkı yapacaktır. Biz de İSO olarak bu çerçevede sanayicilerimizi imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 118
  • Şahin 6 ay önce Şikayet Et
    Tüm zincir marketlerde ürün fiyatının yanına diğer en uygun 2 marketteki fiyatı da göstermek zorunlu olsun görelim bakalım ...
    Cevapla
  • hakkı 6 ay önce Şikayet Et
    resmen milletle alay geçiyorlar. tarım kredi tam bir fiyasko, reisi takmıyor dediğinin tersini yapıyor. tarım krediye acılen kayyum
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    özellikle tarım kredi marketlerde indirim yok zam var. ve diğer marketlere göre çok daha pahalı.
    Cevapla
  • İzmirli 6 ay önce Şikayet Et
    Kocaman bir yalan indirim haberinden önce yapılan bindirimleri bir arastirsaniz ya buna tarim kredi koperatifide dahil insanların aklıyla resmen dalga geciyorlar yazıklar olsun
    Cevapla
  • C.Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Artık Marketler ,Esnaf ,Satıcı 3-5 Lira kar ile doymuyor! ..indirim tamamen yalan önce Bindirip sonra indirim yapıyorlar!..aşırı Zamma rağmen ise Halk geçen seneden daha Alışveriş yapıyorlar ..Zam geldikçe kuyruk bile oluşturuyorlar...bir markette söylüyorum bu ürünler Zamlı ... bana cevap ; ne yapalım almayalım mı ! oluyor!.. yani indirimde yalan! Millet Aç hikayeside yalan!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle