Dedikodu yapan işçi tazminatsız kovulabilecek

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, çalıştığı iş yerinde mesai arkadaşlarının dedikodusu yaparak işçileri birbirine düşüren personelin tazminatsız kovulabileceğini bildirdi.

Dedikodu yapan işçi tazminatsız kovulabilecek
Dedikodu yapan işçi tazminatsız kovulabilecek
GİRİŞ 16.10.2023 09:47 GÜNCELLEME 16.10.2023 10:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gece bekçisi olarak çalıştığı iş yerinden kovulan genç, İş Mahkemesi'nin yolunu tuttu.

Kıdem ve ihbar tazminatı talep eden davacı genç, fazla çalışma ücretlerini de istedi. Mahkemede ifade veren davalı şirket avukatı ise davacının, talep edilen alacakların zaman aşımına uğradığını, hafta tatili ve genel tatil ücret alacağı bulunmadığını öne sürdü.

İşveren, davacının işini doğruluk ve dürüstlük kuralına uygun yapmadığını, dedikodu yaparak işçileri birbirine düşürdüğünü, sözlü uyarılara rağmen davranışlarını değiştirmediği için iş sözleşmesinin feshedildiğini savunarak davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme, davanın kısmen kabulüne hükmetti.

EMSAL KARAR

Kararın her iki taraf avukatınca temyiz edilmesiyle devreye giren Yargıtal 9. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı.

Yüksek mahkeme, mesai arkadaşlarına iftira atarak, onların dedikodularını yapan işçinin tazminatsız kovulmasını yerinde buldu.

Kararın sadece mesai saatlerinin hesaplanması yönünde bozulmasına hükmetti.

Yargıtay kararında şöyle denildi:

"Somut olayda; dava dilekçesinde fazlaya ilişkin haklar saklı tutularak 2 bin TL fazla çalışma ücreti talep edilmiştir. Dava dilekçesinde talep edilen fazla çalışma ücretine hükmedilmiş ise de; ek bilirkişi raporunda hesaplanan miktarın uygun bir indirim yapılmadan fazla çalışma ücreti olarak kabul edilmesi, fazlaya ilişkin haklar saklı tutulmadan karar verilmesi isabetsiz olup bozmayı gerektirmiştir." denildi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • bay e 6 ay önce Şikayet Et
    boş işler bunlar,binlerce milyonlarca hak ihlali dosyalar dururken.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Peki Benim Gibi İftiraya Uğrayanlar Ne Yapmalı??
    Cevapla
  • ömeran aşireti 6 ay önce Şikayet Et
    Patronun önünde el pençe duracağız gıkımız çıkmayacak ne verirse onu alacağız askari ücreten ssk ödeyece emekli olunca askari ücretn emekli maaşı ac kalmısın sacının umurundamı işçi emekçi kardeştir hakkını hakıyla vermemeyen kaleştir haindir
    Cevapla
  • Tamir Eden 6 ay önce Şikayet Et
    İyi olur kimse mâdur olmaz. Bulaşık agızlılar yüzünden işinde gücünde asıl iş yapanlar , ya işten atılıyor yada bıkılıyor istifa ediyor.
    Cevapla
  • Kazım 6 ay önce Şikayet Et
    Işveren kovmak için bir sebep daha elde etti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle