BOTAŞ'tan doğal gaz açıklaması! İddialar yalanlandı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Türkiye'nin Rusya'ya olan doğal gaz borcunun 27,5 milyar dolar düzeyine çıktığı ve bu borcun yapılandırılması için müzakereler yürütüldüğü haberlerinin asılsız olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 14.10.2023 22:44 GÜNCELLEME 15.10.2023 09:45
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

BOTAŞ'ın X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, kuruluşu ulusal ve uluslararası arenada yıpratmaya ve marka değerini düşürmeye yönelik haber ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Söz konusu iddialara ilişkin BOTAŞ'ın yasal haklarını saklı tuttuğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Türkiye'nin, Rusya'ya olan doğal gaz borcunun 27,5 milyar dolar düzeyine çıktığı ve bu borcun yapılandırılması için müzakereler yürütüldüğü yönündeki asılsız ve mesnetsiz iddialara yönelik olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Türkiye Yüzyılı'nda enerjide merkez ülke olma yolunda dev yatırımların, dünya gündemine oturan ihracat anlaşmalarının hayata geçirildiği bugünlerde, ülkemizin enerjide yüz akı ve amiral gemisi niteliğindeki BOTAŞ'ın, bu gibi asılsız iddialarla gündeme getirilmesi son derece manidar ve maksatlıdır."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Bedri 6 ay önce Şikayet Et
    Chpkk lılar ve avaneleri yalan fabrikası gibi sürekli yalan uydurup kendileri de attıkları yalana inanıyorlar dürüstlük onur gurur sıfır Hayatlarında bir taş üstüne taş koyma düşünceleri yok sadece ne yalan atalım da iktidarı zor durumda bırakalım diye düşünürler
    Cevapla
  • iskender Gümüshane 6 ay önce Şikayet Et
    Guzel açıklama yapmış ama neden gerçek borç yazmıyor. Borç bu değil demek şüphe doğurur. Kamu kurumuysan milletin parasıyla iş yapıyorsan herşey şeffaf olacak.
    Cevapla
  • FeriştahGeldi 6 ay önce Şikayet Et
    Nisan ayında bilançosu yayınlanır bakar öğrenirsin sitesinden
    Cevapla
  • Mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Fitne adam öldürmekten daha büyüktür ( ayet), böyle kötü günahlara sakın ortak olmayın
    Cevapla
  • Daha 6 ay önce Şikayet Et
    Genel seçim öncesinde bu borc konuşuluyordu.yeni değil yani.mesele doların olmaması.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    doğru olabilir. eyer deyil se devlet yalan haber yapana gereken i yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle