TPAO hisse senedi yatırımcılarını uyardı

Türkiye Petrolleri Anonomi Ortaklığı (TPAO) "Yatırım fırsatı" adı altında TPAO hisse senedi satışlarına yönelik dolandırıcılık girişimleri yapıldığını belirtti.

TPAO hisse senedi yatırımcılarını uyardı
TPAO hisse senedi yatırımcılarını uyardı
GİRİŞ 15.10.2023 17:24 GÜNCELLEME 15.10.2023 17:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TPAO, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dolandırıcılara karşı uyarılarda bulundu. Bazı internet siteleri, arama ağları ve sosyal medya hesapları üzerinden, 'yatırım fırsatı' adı altında TPAO hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu belirtildi.

TPAO hisse senedi yatırımcılarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu yasa dışı girişimlerde Genel Müdürümüz Sayın Melih Han Bilgin'in fotoğraflarının yanı sıra ortaklığımızın logosu ve görselleri, tanınmış siyasetçiler, iş insanları ve bazı ünlü isimlerin fotoğrafları kullanılarak gerçeklik algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. Kurumsal web sitemize benzer klon web siteleri oluşturulmaktadır. Söz konusu sahte siteler, dolandırıcıların Google arama ağına verdikleri sponsorlu reklamlar sayesinde zaman zaman en üst sıralarda yer almaktadır. Resmi web adresimiz 'www.tpao.gov.tr'dir. Kurumumuz yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu İktisadi Teşebbüsüdür. Halka açık bir şirket olmadığından, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir. Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli yasal ve teknik süreç ortaklığımız tarafından devam etmekte olup; vatandaşlarımızı, bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine inanmamaları hususunda uyarıyoruz." 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Burhan 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Petrolleri halka arz edilse keşke, hisse almak isteyen çok çıkacaktır.
    Cevapla
  • muşi dayı 6 ay önce Şikayet Et
    geç kalınmasıyla ilgili yazacaktım ama sağolsun vatandaşlarımız yazmış
    Cevapla
  • malatya balabanlı 6 ay önce Şikayet Et
    Evet ben inanmadım ama niye geç kalınıyor müdahalede anlamıyorum . Halk uyanık dikkatli olmalı
    Cevapla
  • uveys 6 ay önce Şikayet Et
    Biraz geç kalmadınız mi, aylardır YouTube dahil bir çok yerde reklamlarınız dönüyor bir sürü insan kandırılıyor bu kadar zaman neden beklediniz.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    halka arz olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle