Evlilik kredisinde yaş sınırı belli oldu

Yeni evlenen genç çiftlere verilecek evlilik kredisinin ayrıntıları belli oldu. 150 bin liralık kredi 18-25 yaş arasında ilk kez evlenecek çiftlere verilecek. Çiftlere, 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz kredi desteği sağlanacak.

GİRİŞ 14.10.2023 10:40 GÜNCELLEME 14.10.2023 12:03
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Bankası için çalışmalarda son aşamaya gelindi. Evlenecek genç çiftlere verilecek 150 bin liralık faizsiz kredi için yaş sınırı belirlendi. 18-25 yaş arası gençler evlilik kredisinden yararlanabilecek. Karadeniz'de bulunan gaz ve keşfedilen petrol kuyularının yanı sıra tüm yer altı madenlerinden elde edilen gelirlerle bankaya finansman sağlanacak. Pilot bölge olarak da deprem bölgesi seçildi.

TEKLİF MECLİS'E GELECEK

AK Parti, 14 Mayıs seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini peyderpey yerine getirmeye devam ediyor. Gençlere vergisiz cep telefonu, 18 yaşına giren gençlere ücretsiz 10 GB internet, ev kadınlarına prim desteği, çocuğu olan kadınlara erken emeklilik fırsatı sağlayacak olan Aile ve Gençlik Bankası için çalışmalar tamamlandı. Teklifin bu ay içerisinde Meclis'e gelerek yasalaşması bekleniyor.

YAŞ ARALIĞI 18-25

Aile ve Gençlik Bankası'nın en önemli başlığı da yeni evlenecek gençlere verilecek kredi olacak. Yeni evlenen çiftlere 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacak. Uygulamada yaş aralığı da belirlendi. 150 bin liralık kredi 18-25 yaş arasında ilk kez evlenecek çiftlere verilecek. Kredi verilecek gençlerin ekonomik durumuna bakılacak. Uygulamada pilot bölge olarak da 6 Şubat depreminden etkilenen 11 il seçildi.

YER ALTI MADENLERİNDEN FİNANSMAN

Aile ve Gençlik Bankası gelirleri ilk olarak Karadeniz'de bulunan gaz ve keşfedilen petrol kuyularından karşılanacaktı. Son yapılan çalışmalara göre bankanın gelir kapsamı da genişledi. Tüm yer altı madenlerinden elde edilen gelirin bir kısmı ile banka finanse edilecek.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Çanakkale 6 ay önce Şikayet Et
    Oğlum 31 yaşında değil evlilik iş bile bulamıyor bu şartlarda. Biz ev kadınlarına ne imkanlar sunacaksınız .51 yaşındayım 2 sene önce 8 aylık ilkkez sigortalı çalıştım öncesi yok emekli olmak istiyorum birtek eşimin emekli maaşınla geçiniyoruz .Ölüncemi emekli olucam cevap bekliyorum Aile bakanı bir çözüm bulun dışardan gelenler maaşa bağlandı biz yabancı olduk kendi ülkemizde ne yazıkki
    Cevapla
  • Ercan 6 ay önce Şikayet Et
    Ziraat Bankası devlet bankası degilmi
    Cevapla
  • Engin Özgür 6 ay önce Şikayet Et
    Yaş sınırı kaldırılsın lütfen yaa 35 olsun bu şartlarda zaten evlenilmiyo o yaşlarda kimse
    Cevapla
  • Evde kalmış 6 ay önce Şikayet Et
    Param yok diye 28 yaşına kadar bekledim krediyi duyunca bir an umutlandım ama galiba evde kaldık
    Cevapla
  • Garip 6 ay önce Şikayet Et
    Saçma herkes 25 yaşında evlenemiyor malesef yaş şartı kaldırılsın lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle