SSB Başkanı Görgün'den TB3 açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Milli çelik kanatlar "katlandıkça" güçleniyor. Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanatlarıyla kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak" dedi.

SSB Başkanı Görgün'den TB3 açıklaması
SSB Başkanı Görgün'den TB3 açıklaması
GİRİŞ 13.10.2023 14:23 GÜNCELLEME 13.10.2023 14:23

Baykar’ın kendi öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 ilk koşu testini başarıyla tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milli çelik kanatlar "katlandıkça" güçleniyor. Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanatlarıyla kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak" ifadelerini kullandı.

"TB3, DENİZ AŞIRI GÖREVLERDE OPERASYON KABİLİYETİ SUNACAK"

Görgün, "Helikopter ve uçak gemilerinde kullanıma uygun olarak tasarlanan TB3, deniz aşırı görevlerde operasyon kabiliyeti sunacak. Ülkemizin gururu Baykar'ı ekibini tebrik ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.