İki kurumdan daha indirime destek! 910 bin üyeye çağrı yaptılar

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 750 binden fazla İTO üyesine yıl sonuna kadar fiyat artırmama ve indirim çağrısında bulundu. Öte yandan ATO Başkanı da üyelerine enflasyonla mücadele kapsamında indirim kampanyasına destek olmaya davet etti.

GİRİŞ 13.10.2023 11:39 GÜNCELLEME 13.10.2023 12:10
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, üye işletmelere indirim çağrısı yaptı.

Avdagiç, İTO’nun 750 binden fazla üyesine seslenerek, “İstanbul iş dünyamızın en büyük meslek örgütü olan İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) üye tüm üretici ve tüccarımızı, en az yıl sonuna kadar fiyatlarını artırmamaya ve imkanı olanları indirim yapmaya davet ediyorum.” ifadesini kullandı.

Şekip Avdagiç

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, piyasalarda özellikle otomotiv ve emlakta rutin, normal yürüyen bir piyasaya ve makul fiyatlara geri dönülmeye başlandığını kaydetti.

Avdagiç, “Olağanüstü bir dönem geçirdik ve şimdi Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirlerle fiyatlardaki spekülatif süreç normale dönme işaretleri veriyor.” dedi.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE KRİTİK BİR VİRAJA GELDİK"

Bazı sektörlerin belirli ürünlerde fiyat artışları yapılmayacağına dair açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Şekib Avdagiç, “Bu indirimleri, tüm sektörlere ve ürünlere yaymalıyız” dedi.

Avdagiç, şunları kaydetti:

“Ülke olarak enflasyonla mücadelede kritik bir viraja geldik. Rasyonelleşme politikası kapsamında uygulanan politikaların etkileri görülmeye başlandı. Bu virajı birlikte hareket ederek aşacağız. Yüksek enflasyonun birikimli sonuçlarının ne ölçüde ağır bir fatura çıkardığını hiç unutmamalıyız. Bu yolda beklentilerin bozulmasına izin veremeyiz. Enflasyonla mücadele kararlılığımızı tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Bunu başarınca, makul sürede tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum.”

ATO BAŞKANI BARAN'DAN ÜYELERİNE İNDİRİM ÇAĞRISI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın enflasyonla mücadele kapsamında, marketlere yönelik yaptıkları indirim çağrısına destek verdi. Baran, ATO üyelerinin de enflasyonla mücadele kapsamında kampanyaya destek vermesini istedi.

Yazılı açıklama yapan Baran, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Başkent’teki tüm işletmeleri enflasyonla mücadeleye katkı vermesini istedi. Bugüne kadar kampanyaya destek veren marketlere teşekkür eden Gürsel Baran, “Büyüme, yatırımlar, finansman maliyetleri, gelir dağılımı gibi birçok temel makroekonomik değişkeni olumsuz etkileyen enflasyonla mücadele bugün en temel sorunumuz. Bu sorunun kısa sürede çözümü için tüm kesimlerin kararlı duruş sergilemesine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Makro dengelerin yerine oturması ve enflasyonun tek haneye inmesi için hükümetin çeşitli önlemler aldığına dikkat çeken Baran, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini bildirdi. Gıda perakendecileri yanı sıra tedarik zincirinde yer alan tüm sektörlerin gerçekleştirecekleri indirimlerle enflasyonla mücadeleye destek vermesi gerektiğini vurgulayan Baran, “Enflasyon ve hayat pahalılığı gelir ve sermayeyi eriten bir süreç. Üyelerimizin pandemiden bu yana yaşadığı sıkıntıları ve bu sıkıntıların atlatılmasındaki katkıları hepimiz biliyoruz” dedi.

Gürsel Baran bu kapsamda; tekstil, halı-mobilya, beyaz eşya, küçük ev aletleri sektörlerini de indirim kampanyasına katılmaya davet etti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Barbaros Taşçı 6 ay önce Şikayet Et
    Niye sadece yıl sonuna kadar indirim 2024 yılında da indirim yapmaya devam etsenize. Bu kadar zamandır araliksiz milletin kanını emdiniz 2 yıl zam yapmasanız bu güne kadar yaptığınız faiş karlar erimez enflasyonla mucadelede neden hep emekli bordrücretli devlete destek oluyor isyeri sahibi patronlar marketler 2 yılda siz destek olun ülkemi rahat etsin enflasyon canavarı ortadan kalksin.
    Cevapla
  • AfrikadakiAngaralı 6 ay önce Şikayet Et
    Ben Reisin yerinde olsam. Dünyanın heryerin ne pahalı çok daha ucuza alır iç piyasaya sürerim. Hemde devlet eliyle. Yerliler de batsın. 8 9 kalem yiyecekte yağınca bak ne oluyor. Dev çiftlikler kurarım. Afrika'da yer kiralarım. Üretirim üretirim üretirim. Avrupalılar afrika'da üretiyor avrupa da yiyorlar. Arsa ucuz insan gücü ucuz. Ekipmanlarında doldur bir gemiye getirsin. Kış yok
    Cevapla
  • ÇELEBİZADE 6 ay önce Şikayet Et
    Ben hâlâ anlayabilmiş değilim. Nasıl oluyor da DOMATES pazarda bir ara 7.5-10 TL arası iken 3 harfli marketlerde 25-30 TL civarı olabiliyor. Üstelik bu marketler üreticiden çok daha ucuz aldıkları halde
    Cevapla
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Eğer biz israf etmesek fazla fazla alıpda yarısınıda çöpe dökmesek fiyatlar çok düşer inanın.
    Cevapla
  • kartal 6 ay önce Şikayet Et
    Az öne bim'e uğradım hiçbirşeyde indirim yok. Çalışana sordum indirim var mı diye yüzüma baktı aı acı güldü ve yok dedi. Belliki onun da vidanı sızlıyor. Bim ve benezerleri kadar sahtekar başka var mıdır bilmiyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle