TBMM'den emekli ikramiyesi kararı

Konutların turizm amaçlı kiralanması ile emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

TBMM'den emekli ikramiyesi kararı
TBMM'den emekli ikramiyesi kararı
GİRİŞ 12.10.2023 22:35 GÜNCELLEME 13.10.2023 02:31
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Emekliye bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapılacak, konutlar turizm amaçlı 100 güne kadar kiralanabilecek. Turizm torba teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Günübirlik kiralamalar konusunu düzenleyen teklif ile konut sahipleri bakanlıktan izin alarak 100 güne kadar evlerini kiralayabilecek.

İzin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama yapanlara 100 bin lira ceza verilecek. Verilen süre sonunda izinsiz faaliyetine devam edenlere 500 bin lira ceza kesilecek.

Ödemeler kasımın ilk yarısında yapılacak

30 maddelik teklife, emeklilere bir defaya mahsus yapılacak 5 bin lira ödemeye ilişkin düzenleme de eklendi. Düzenleme, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığına mensup tüm emeklileri kapsayacak.

EYT'ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek.

Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak. Emekli olup çalışmaya devam edenler ise bu ödemeden faydalanamayacak.

Düzenlemenin gelecek hafta Meclis Genel Kurulunda yasalaşmasının ardından ödemeler, kasım ayının ilk yarısında yapılacak.  

 

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    Senede iki veya üç ay gibi bir calisandan ne istiyorsunuz ihtiyaç olmasa calisir miyiz temmuzda memurlari ihya ettiniz ama biz emeklilere zam vermedini ne yapalim şimdi calismayalimmi acmi kalalım
    Cevapla
  • uğur 6 ay önce Şikayet Et
    çalışan emekliye verilmemesi uygun, emekli maaş+çalıştığı maaş+bir de 5000 bin ikramiye Allah gözünü doyursun
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Çalışan emeklilere 5.000 tl. ikramiye verilmemesi başlangıç. Çalışan emeklilerin nabzı tutuluyor. Eğer fazla tepki olmazsa aynı durum ocak ayındaki maaş artışlarında da yaşanacak. Yani çalışan emekliler yıl başında daha az zam alacak.
    Cevapla
  • Fuat 6 ay önce Şikayet Et
    O zaman hiç kimseye verme insanlar boşunamı çalişiyo nerede kaldı bunun 100 yılı zaten alınan maaşlar belli millet zor idare ediyo ayrımcılık yapmayın verilen maaşlar düzgun olsa yasa çıksa kardeşim ben senin maaşını veriyom dese calismicaksin o zaman işsizlikte ortadan kalkar
    Cevapla
  • sebahattin 6 ay önce Şikayet Et
    7,500 alan herkese ayrım olmadan vermeniz lazım yoksa biz bunu düşünürüz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle