Tezgahlarda incir bereketi: Kilosu 30 lira

Mevsimin sevilen meyvelerinden incir, Sinop'taki pazar tezgahlarında kilosu 30 liradan satılıyor.

Tezgahlarda incir bereketi: Kilosu 30 lira
Tezgahlarda incir bereketi: Kilosu 30 lira
GİRİŞ 12.10.2023 21:28 GÜNCELLEME 12.10.2023 21:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yaz ve sonbahar mevsimlerinin sevilen meyvesi olan incir, bolluğu ve uygun fiyatı ile dikkat çekiyor. Sinop Meydankapı Mahallesi'ndeki Kapalı Pazaryeri'nde 1 kilosu 30 liradan satılan incire müşteriler yoğun ilgi gösterdi.

İncir satıcısı Nezahat Tekin yaptığı açıklamada, "İncirimiz bu sene bol. Başka da meyve yok. Bu yüzden satılıyor. Fazlası ziyan olmuyor. Sık sık topluyorum. Bu sene Sinop'ta kestane ve ceviz yok, elma ve pekmez de çok az. Fiyatlar şu an normal, 25-30 lira arası. Kalitesine göre değişiyor" dedi.

Fiyatların uygun olduğuna dikkat çeken incir satıcısı Sevim Usta, "İncirler ucuz, 25-30 lira arasında bir fiyat var. Üretiyoruz ve kendimizi geçindirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İnciri çok sevdiklerini belirten müşteriler, inciri ilk çıktığında pahalı bulduklarını, ucuzlamasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Gariban çiftçi 6 ay önce Şikayet Et
    Sebze meyve deki pahalılığın sebebi ilk olarak marketler ikinci hükümettir.marketler sebze meyvede yüzde yüz ile çalışıyor. Akaryakıt ucuz olmadığı sürece de nakliyeler yüksek kalıyor.buda hükümetten kaynaklaniyor
    Cevapla
  • C.Türk 6 ay önce Şikayet Et
    incir Pazarlarda ,Marketlerde hala yüksek! 80 liradan aşağı incir yok! inciri bahçesinden 5-10 liraya alıp 80 -100 liraya satıyorlar!.. hükümet hala bu Fiyat Anarjisine çözüm bulamadı..Halbuki Hal yasasını getirirse bu iş kökten çözülecek.
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 6 ay önce Şikayet Et
    Bak kardeşim ben meyve üreticisiyim emin ol hal yasası son konsuldugu gibi gelsin daha kötü olur.suan ben Bayrampaşa haline malımı yolluyorum komisyoncu satiyor içinden komisyon alıyor.piyasa bozuksa malın kafasına vurup geçiyor. Ama hal yasası komisyonu kaldırıyor ve komisyonculuğu kaldırıp tüccar yapıyor.tuccar benden mali alır para kazanamazsa zarar etse bile çöpe döker gene ucuz v
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 6 ay önce Şikayet Et
    Mersin’de incirin yatağında 80 TL
    Cevapla
  • Fethi 6 ay önce Şikayet Et
    Ankarada incir 80 lira şeftali 54
    Cevapla
  • yeke 6 ay önce Şikayet Et
    Trabzonda maalesef inciri eşkiyalar satıyor. Kilosu 100 TL
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle