Ikea'dan dünya genelinde fiyat indirimi

Inter Ikea Group'un CEO'su Jon Abrahamsson Ring, birçok ülkede görülen yüksek enflasyon ve zayıf tüketici güveni sebebiyle ürün fiyatlarını düşürme kararı aldıklarını duyurdu.

Ikea'dan dünya genelinde fiyat indirimi
Ikea'dan dünya genelinde fiyat indirimi
GİRİŞ 12.10.2023 16:28 GÜNCELLEME 12.10.2023 16:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsveçli mobilya firması Ikea, alım gücünün düşmesi ve küresel olarak devam eden yüksek enflasyon nedeniyle ürün fiyatlarını düşürme kararı aldığını açıkladı.

Inter Ikea Group'un CEO'su Jon Abrahamsson Ring, Bloomberg ile gerçekleştirdiği bir röportajda, 2023’ün fiyatları yeniden düşürmeye başladıkları bir yıl olduğunu belirtti. Şirketin, bir dizi üründe fiyat indirimi yaptığını söyleyen Ring, önceki yıllardaki fiyat artışlarının düşük satış miktarlarından kaynaklanan zorluğu telafi etmede yardımcı olduğunu kaydetti.

Ring ayrıca, Ikea'nın perakende satışlarının 2023 mali yılı için kur etkisine göre ayarlandığında yüzde 7,3 artışla 47,6 milyar euro (50,6 milyar dolar) ile yeni bir rekora ulaştığını açıkladı.

Ikea, tedarik zincirindeki artan maliyetler nedeniyle yıl başında fiyatlarını artırmıştı. Ring, Mayıs ayından bu yana hammadde fiyatları ve nakliye maliyetlerinin düşmesi nedeniyle bu baskının azaldığını söyledi.

Önceki yıllarda küresel olarak tedarik zincirinde yaşanan kırılmanın ardından Ikea mağazalarındaki ürün bulunabilirliği de arttı. 70'ten fazla lokasyon ekleyerek küçük mağaza formatını geliştirmeye devam eden şirket, Kolombiya'da açtığı mağazayla Güney Amerika pazarına da girdi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    6 ekimde bütün ürünlerine %10 zam yapmıştı
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ürünleri kalitesiz. Karton kağıt daha sağlam. Ayrıca bu gavurlara para veremem.
    Cevapla
  • Metin çalıkıran 6 ay önce Şikayet Et
    Müslüman olsalar da para verilmez pişman oldum gardrobun üstüne 10 kilo hurç koyduk büküldü
    Cevapla
  • Misafir1 6 ay önce Şikayet Et
    Ikea urunleri ogrenci ve bekara yonelik. Cok kaliteli urunler yok.
    Cevapla
  • birisi 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de de fiyatlar sürekli artıyor. Ayrıca çok kalitesiz ürünleri var.
    Cevapla
  • Fethi 6 ay önce Şikayet Et
    Ürünler 2 yılda çöp oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle