Rekabet'ten su firmalarına soruşturma

Rekabet Kurulu, su sektöründe faaliyet gösteren 3 şirkete soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

GİRİŞ 12.10.2023 11:05 GÜNCELLEME 12.10.2023 11:47
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ambalajlı su sektöründe faaliyet gösteren üretici-tedarikçi konumundaki Erikli Su ve Meşrubat Sanayi ve Ticaret AŞ ile Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma, karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri değerlendiren Kurul, teşebbüslerin bilgi değişimi yoluyla Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik soruşturma açılmasına karar verdi.

Kurul ayrıca Susa Gıda Maddeleri Pazarlama Ticaret AŞ (Buzdağı Su) hakkında yürütülen ön araştırma sonucunda da şirketin, alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla soruşturma açtı.

Öte yandan Kurulca alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin Kanun'u ihlal ettiği ve yaptırımla karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmiyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • erken olmus! 6 ay önce Şikayet Et
    dibine kadar denetleyin. hafif cezalarla geçiştirmeyin. 1 yıl faaliyet yasağı, ruhsat iptali cezaları verin. millet artık bunlara, nereye para yetiştireceğini şaşırdı.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Bugüne kadar hangi soruşturmanızdan, hangi firma ya da şirket yaptıkları ihlallardan vazgeçti? Nedeni nedir, biliyor musunuz? Adam gibi caydırıcı ceza ve müeyyidelerin etkisiz olmasındandır. Çünkü yasa, yönetmelik hazırlayanlar, şirketleri rahatsız etmeyecek sözde yasaları hazırlıyorlar da ondan.
    Cevapla
  • ali 6 ay önce Şikayet Et
    yaz yaz kansızların hepsine yazın acıman
    Cevapla
  • aaaaaaa 6 ay önce Şikayet Et
    bütün su firmalarını soruşturun. Konyadada su firmaları yarış yapıyor zam konusunda
    Cevapla
  • mustafa 6 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir çark ki birileri para kazansın diye suyu bile damacana damacana halka iteliyorlar. Bir çok su firmasından örnek alın inceleyin belki de hiç biri verilen paraya eşdeğer kalitede su vermiyor bizlere. Eskiden musluklar akmazdı ama su sebilleri bedava idi şimdi su musluklardan akıyor ama kimse içmeyip para ile içme suyu alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle