Japonya'da "Zengin-net" arızası iki gün sonra onarıldı

Japonya'da ulusal finans kuruluşlarının fon ve menkul kıymet transferi sağladığı "Zengin-net" ağında yaşanan arızanın iki gün sonra onarıldığı bildirildi.

Japonya'da "Zengin-net" arızası iki gün sonra onarıldı
Japonya'da "Zengin-net" arızası iki gün sonra onarıldı
GİRİŞ 12.10.2023 09:13 GÜNCELLEME 12.10.2023 09:13

Japonya'da bankalar arası transfer sistemi arızası iki gün sonra onarıldı.

Zengin-Net'ten yapılan açıklamada, fon ve menkul kıymet transferi sağlanan ödeme ve takas ağında 10 Ekim sabahı nükseden arızanın tamir edildiği aktarıldı.

İki günlük süre zarfında finans kuruluşlarının, ödeme ve finansman takası amacıyla transfer ağını kullanmak yerine alternatif yöntemleri tercih etmek zorunda kaldığı bildirildi. Arıza sebebiyle, MUFG gibi ulusal bankalar dahil ülke genelinde 11 bankanın toplamda 5 milyonu aşkın fon ve menkul kıymet transferinde aksama yaşandığı saptandı.

Japonya Bankalar Birliği'nin açıklamasında "Zengin-net" ağının kurulduğu 1973'ten beri, müşterilerinin ilk kez bir sistemsel sorun yaşadığının tahmin edildiği aktarıldı. Ülkede çoğu banka, günde ortalama 6,5 milyon adet ve 12 trilyon yenin (81 milyar dolar) üzerinde hacme sahip işlemin gerçekleştiği "Zengin" sistemi ağına bağlı durumda.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.