Kullanılmayan cep telefonları için yeni karar: 1 yıl süre verilecek

Kesintisiz olarak 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadığı tespit edilen cihazların bağlantısının kesilmesine ilişkin süre 1 Ocak 2024'te itibaren 1 yıla indirilecek.

GİRİŞ 12.10.2023 09:21 GÜNCELLEME 20.10.2023 11:55
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınmasına dair yönetmelikte değişiklik yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, kullanılmayan, kaçak, kayıp, çalıntı, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş ya da başka cihazlara kopyalanmış, cihazların beyaz listeden çıkarılarak siyah listeye dahil edilmesi ve bağlantısının kesilmesi için belirlenen süre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 7 yıldan 1 yıla indirilecek.

24 SAAT İÇİNDE KESİLECEK

Bu kapsamda, BTK'nın veri tabanında yer alan ve kesintisiz 1 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının iletişim bağlantısı 24 saat içinde kesilecek, cihaz bilgileri siyah listeye dahil edilecek.

 Siyah listeye alınan cihazın bir abone numarası ile tekrar kullanılması halinde, GSM operatörü tarafından yapılan bildirim sonrası cihaza ait IMEI numarası tekrar kayıtlı hale getirilerek beyaz listeye alınacak. Bu talep daha önce cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla yapılabiliyordu.

BTK'YA BAŞVURU YAPILABİLECEK

Yönetmeliğe eklenen geçici maddeye göre, siyah listeye alınan bir cihazın son kullanıcısının BTK kayıtlarıyla uyuşmaması halinde, ilgili cihazın IMEI numarasının tekrar kayıtlı hale getirilmesi talebi cihazın ithalatçısı veya imalatçısı aracılığıyla yapılabilecek. Cihazın ithalatçısı veya imalatçısının tasfiye veya terkin edilmiş olması durumunda gerekli bilgi ve belgeler tamamlanarak BTK'ya başvuru yapılabilecek.

KAYNAK: HABER GLOBAL
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 43
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    çok yanlis bir karar efeeem
    Cevapla
  • Faşizmi? 6 ay önce Şikayet Et
    Bu dijıtal diktatörlüktür sanane benim telefonumda be...
    Cevapla
  • elın mışk 6 ay önce Şikayet Et
    o kadar yalnış kararlar aldılarki şimdiye kadar kim tepki gösterdi halk koyundan da beter olmuş önceden vardı zaten 7 sene 1 seneye inerken mı tepki gösterecek hiç bir şeye tepki göstermez kimse bu saaten sonra
    Cevapla
  • Mustafa Akın 6 ay önce Şikayet Et
    Tepki gösterince vatan haini oluyorsun.
    Cevapla
  • corumlu19 6 ay önce Şikayet Et
    her yeri adam gibi denetlediniz milletin kendi malinin derdine düştünüz..adam memur işten kaytarıyor maaş alıyor kimse sormuyor..adam memur belediye çalışanı devlet arabasıyla devlet mazotuyla özel işlerini görüyor ki o şahıslara 1 krş vergim nasip oluyorsa hakkım helal değildir..helallik alsınlar nasıl alacaklarsa..milletin özel malınana göz dikilmiş..yazık ya..
    Cevapla
  • Taha 6 ay önce Şikayet Et
    Ama biz onları telefonumuz bozulursa diye yedekte tutuyoruz demekki arada bir sim kartı takıp cikartacaz bu gidişle yakında şöyle bir haber duyarsak şaşırmam bir ay boyunca benzinlige giriş çıkış yapmayan araçlar trafikten men edilecek diye millet iyice eve çekilip maliyetleri kistikca milletinin cebindeki almak için çeşit çeşit yol aramaya başladılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle