Siirt fıstığı tezgaha indi, fiyatı cep yaktı

Hasadı tamamlanan Siirt fıstığı, tezgahtaki yerini aldı. Geçtiğimiz yıl kilosu 120 liradan satışa sunulan fıstık, bu sene rekora doğru koşuyor.

Siirt fıstığı tezgaha indi, fiyatı cep yaktı
Siirt fıstığı tezgaha indi, fiyatı cep yaktı
GİRİŞ 11.10.2023 11:00 GÜNCELLEME 11.10.2023 11:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Siirt fıstığında hasat tamamlandı. Geçen sene kilogramı 120 liraya kadar düşen fıstık, bu yıl tezgahta 360 liradan alıcısını bekliyor. Vatandaşların fıstığa talep gösterdiğini söyleyen esnaf Selami Özbilici, şu anda en çok tercih edilen ürünün tuzlu Siirt fıstığı olduğunu ifade etti. Özbilici, rekoltenin bu yıl 500 bin tona yaklaştığını kaydederek, "Yaş fıstığımızın sezon açılış fiyatı 220 ile 240 lira arasında değişiyor. Hasat Eylül ayının 1’inde başlar ve Eylül ayının 30’unda son bulur. Fabrikalarda önce kabuğu soyulur, ondan sonra güneş ışığında kurutarak normal silo halinde çuvallara doldurulur. Kavurma işlemi ise elle seçilip her bir tanesini ayrı ayrı lezzetleri ile beraber müşterilerinize sunuyoruz" dedi.

Sosyal medyada yer alan fıstığın içine giren şahısla ilgili de konuşan Özbilici, "Sosyal medyada ses getiren olay, hem biz hem de esnaf arkadaşlarımızı çok kızdırdı" dedi. Siirt fıstığına sahip çıktıklarını anlatan Selami Özbilici, "Çünkü Siirt’in geleceği olduğu için bu fıstık hepimizin, tüm Siirt halkınındır. Fıstığa sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • tepki 6 ay önce Şikayet Et
    yemesem de sorun olmaz hele gecen gun olay da sonra midem kaldirmiyor fazla yemeyi
    Cevapla