İsrail-Filistin savaşı sonrası tavan yaptılar! Savunma hisseleri uçuşa geçti...

İsrail-Filistin çatışması dünya genelinde savunma hisselerinde yükselişe neden oldu. Lockheed Martin hisseleri yüzde 8, RTX Corp yüzde 4.6, L3Harris Technologies yüzde 10, G. Dynamics yüzde 8.4 ve Northrop Grumman yüzde 11.4 değer kazandı.

GİRİŞ 11.10.2023 07:23 GÜNCELLEME 11.10.2023 10:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İsrail ile İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başı çektiği Filistinli gruplar arasında haftasonu başlayan çatışmalar, dünya genelinde risk iştahını düşürse de savunma sanayi hisseleri pay piyasalarındaki düşüşü sınırladı.

Hisse senedi piyasaları Ortadoğu'daki haber akışıyla birlikte yeni haftaya negatif bir başlangıç yaptı ancak merkez bankası yetkililerinin "güvercin" tonda açıklamaları yatırımcıların risk algısının azalmasına yardımcı oldu. Savunma hisselerinin dünya genelinde yükseliş eğiliminde hareket etmesi ise dikkati çekti.

ABD'de Lockheed Martin hisseleri yüzde 8, RTX Corp hisseleri yüzde 4.6, L3Harris Technologies hisseleri yüzde 10, General Dynamics hisseleri yüzde 8.4 ve Northrop Grumman hisseleri yüzde 11.4 değer kazandı. İngiliz BAE Systems hisseleri yüzde 4.02, Fransız Dassault Aviation S.A. ile Thales hisseleri sırasıyla yüzde 4.15 ve yüzde 4.26, Alman Rheinmetall AG hisseleri yüzde 4.83 ve İtalyan Leonardo S.p.A hisseleri yüzde 5.29 yükseldi.

Yurtiçinde ASELSAN hisseleri yüzde 7.23 değer kazanırken, Japonya'da Asahi Kasei ve JFE Holdings hisseleri sırasıyla yüzde 1.4 ve 2.9, Güney Kore'de Hanwha ve Hyundai-Rotem hisseleri sırasıyla yüzde 2.8 ve 3.5 ve Çin'de China Aerospace Science and Technology Corporation hisseleri yüzde 3 prim yaptı.

Analistler, çatışmaların genişlemesinden endişe duyulduğunu, mücadelenin daha geniş bir alana yayılma ihtimali nedeniyle savunma şirketlerinin potansiyel kazananlar olarak öne çıktığını belirtti.

Savunma hisselerindeki yükselişe karşın pay piyasalarında özellikle hava yolu şirketlerinin hisselerinin düşüş eğilimine öncülük ettiği görüldü. ABD'de United Airlines hisseleri yüzde 4.9, Delta Air Lines hisseleri yüzde 4.7 ve American Airlines hisseleri yüzde 4.1, Almanya'da Lufthansa hisseleri yüzde 4.2 ve yurtiçinde Türk Hava Yolları ile Pegasus hisseleri sırasıyla yüzde 4.70 ve yüzde 6 geriledi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • sabakoc 6 ay önce Şikayet Et
    şirket sahibi siyonist, alanlar siyonist ,satanlar siyonist, ötekilerde karınca misali gaza gelen ahali
    Cevapla
  • tepki 6 ay önce Şikayet Et
    kim zengin oluyor israil usa sorun cikar isgal et sonra borc yaz silah sat
    Cevapla
  • Sivas 58 6 ay önce Şikayet Et
    Yine bir ABD, İsrail, AB ülkeleri ve bölgenin kirli aktörü İran'ın işbirliği ile düzenlenen bir oyunla karşı karşıya kaldık. Olan her iki taraftan da gariban insanlara oldu. Yine müslüman dünyasına oynanan bir oyunu seyrediyoruz. Arap Baharı gibi Filistin Baharı yaşatıyorlar. Hedef Ortadoğu hakimiyeti ve vaat edilen topraklar. Allah cümlemizin yardımcısı olsun inşallah.
    Cevapla
  • abdullah 23 6 ay önce Şikayet Et
    kafirin sistemi böyle işte onun için cehennemi hak ediyorlar. insanlar parçalanarak ölürken onlar para kazanmanın hesabını yapıyorlar.Elhamdülillah Müslüman olduğumuz için Allaha ne kadar şükür etsek az. ebedi olan ahiret hayatını üç günlük dünya hayatına tercih etmek aptallıktır bu kafirlerin hepsi aptaldır.
    Cevapla
  • Leylek 6 ay önce Şikayet Et
    Kan dan beslenen gawur ülkeleri elbet bir gün yerle bir olacaksınız inşAllah . bu dünya çok firaunlar gördü hepside yok oldular.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle