Günlük kiralık ev düzenlemesi TBMM Başkanlığı'nda

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Öte yandan emeklilere bir seferliğe mahsus 5'er bin lira önergesinin de bu teklif içinde yer alacağı ifade edildi.

GİRİŞ 10.10.2023 13:48 GÜNCELLEME 10.10.2023 13:55
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 30 maddelik kanun teklifi TBMM'de.

Meclis'e sunulan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nde, konutların gerçek ve tüzel kişilere turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esaslar yer alıyor.

Ayrıca teklifte, konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar birçok düzenleme bulunuyor.

EN FAZLA 100 GÜN KİRALANABİLECEK

Milletvekillerince ayrıntıları üzerinde çalışılan düzenlemeye göre, tek seferde 100 günden fazla süreli yapılan kiralamaların kanun kapsamı dışında olması öngörülüyor. Düzenlemenin yasalaşması halinde konutlar turizm amaçlı tek seferde en fazla 100 gün kiralanabilecek.

Kanun teklifinin TBMM'de kabul edilerek yasalaşmasının ardından Kanun'da yer alan kurallara uymayanlara yüksek miktarlarda idari para cezaları uygulanacak.

110 BİN 857 GÜNLÜK KİRALIK EV

Son iki yılda günlük kiralık ev arzının yüzde 97 arttığı Türkiye'de 110 bin 857 ev günlük kiralık olarak kullanılıyor.

EMEKLİLERE 5 BİN TL ÖDEME

Öte yandan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, emeklilere 5 bin LT ikramiyeye ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Güler, “Emeklilere bir kerelik olmak üzere 5 bin Tl ödenmesine ilişkin önergemiz de hazırlanır madde ihdası ile bu teklifin içinde yer bulmasını planlıyoruz." dedi. 

Güler, "Kapsam genişler mi?" sorusuna ise, "Çalışma Bakanlığının çalışması sürüyor şimdilik genişleme imkanı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • fırat 6 ay önce Şikayet Et
    çalışmadan 7500 lira ile geçinen sadece gariban sarayın +ortağının akraba eş dostları sadece üçer beşer maaş alıyorlar bu garibanlar
    Cevapla
  • Hey Millet ! 6 ay önce Şikayet Et
    Nankörlük etmeyin ! 5,00kira az para mı ? Evi olmayan ev alsın, arabası olmayan araba... Bekar olan evlensin, evli olan da ikinci karıyı alsın... Artan parayla da iki yıl geçinip gidin mis gibi..,
    Cevapla
  • Asim 6 ay önce Şikayet Et
    Secim geliyor
    Cevapla
  • Filiz 6 ay önce Şikayet Et
    Çalışmadan 7500 ₺ ile geçinebilen varmı ki siz çalışana vermiyorsunuz.
    Cevapla
  • vtndş 6 ay önce Şikayet Et
    çalışan çalışmayan ayrımı hiç yakışmadı, hiç vermeseydi bu kadar tepki olmazdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle