Malatya'da afet konutları ocakta teslim edilecek

Malatya'da, depremzedeler için inşa edilen afet konutları, hızla yükseliyor. Dış cephe işlemleri tamamlanan ve iç tefrişatlarına başlanan afet konutlarından 5 bininin, yıl sonunda bitirilip 2024 yılı ocak ayında teslim edilesi hedefleniyor.

Malatya'da afet konutları ocakta teslim edilecek
Malatya'da afet konutları ocakta teslim edilecek
GİRİŞ 10.10.2023 12:36 GÜNCELLEME 10.10.2023 12:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, TOKİ tarafından yapılan afet konutları yükseliyor.

Mart ayında temellerin atıldığı bölgede sağlam zemine radye temel ve tünel kalıp sistemiyle inşa edilecek 13 bin 975 konutun ihalesi yapıldı.

Bu konutların ilk etabı olan 5 bin konutun, yıl sonuna kadar tamamlanması ve yeni yılın ilk günlerinde hak sahibi depremzedelere teslim edilmesi amaçlanıyor.

50 bin lirası olan ev alacak! Piyango 43 şehre vurdu: TOKİ’den yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatı…50 bin lirası olan ev alacak! Piyango 43 şehre vurdu: TOKİ’den yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade fırsatı…

İkizce, Orduzu ve Gelinciktepe mahalleleri bölgeleri ile Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerinde hızla yükselen konutların dış cephe çalışmaları tamamlandı.

Doğal gaz bağlantıları, asfaltlama ve çevre düzenleme işlemleri de devam eden konutların, iç tefrişatlarının da yıl sonuna kadar tamamlanıp, oturulabilir duruma geleceği bildirildi.

Kent genelinde depremden etkilenenler için TOKİ tarafından 70 bin konutun yanı 25 bin de köy evi yapılacak. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • yaman44 7 ay önce Şikayet Et
    Allah razı olsun amma şöle bişi var 5 bin ev devede tüy,malatyaya 250 bin daire 35 bin dükkan lazım bu yaklaışık 10 seneyi bulur
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 7 ay önce Şikayet Et
    Bence zor Chpkk ya söyleyin yapsın Reis oraya zırnık birşey yapmaz Ekremde yapamaz artık oda son günleri Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Her geçen ay malataya için bir ay ileri atılıyor. Ne tesadüfdür ki Geçen günlerde Aralık ayı içerisin de teslimi yapılacak dendi inşaallah ne zaman teslim edeceklerine bir an önce karar verirler Sevgiyle
    Cevapla
  • Hataylı 7 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler. Hatay'a her halde 10 yıl içerisinde yaparsınız.
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    bekle işinin adı ne ki (!)
    Cevapla