Fındıkta beklentiler yüksek: "Elinde tutan altın yılını yaşar"

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde tüccarlık yapan Tekin Denizhan (59), fındık fiyatlarının önümüzdeki süreçte 125 lirayı göreceğini söyledi.

Fındıkta beklentiler yüksek: "Elinde tutan altın yılını yaşar"
Fındıkta beklentiler yüksek: "Elinde tutan altın yılını yaşar"
GİRİŞ 10.10.2023 12:02 GÜNCELLEME 10.10.2023 12:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fındık sezonunda Fındık tüccarı Tekin Denizhan, 96 liradan satılan fındığın fiyatının önümüzdeki süreçte 125 liraya çıkabileceğini söyledi. 2024 yılının Ocak ayı itibariyle bu fiyatın oluşabileceğini söyleyen Denizhan,

"Elinde fındığı tutan altın yılını yaşar. Ciddi bir talep var, fındık yok satıyor. Dünya pazarında ülkemizde üretilen fındığa da ciddi bir talep var. Türkiye için Fındık çok önemli bir ihracat ürünü. O açıdan fındık yok satıyor.

Talebin yoğun olduğu Türk fındığının yerini başka bir ülkenin fındığının dolduramayacağını açıkça görüyoruz. Onun şuan oluşan fiyatların, gelecek sezon daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Bizim beklentimiz yılbaşında 5 dolar üzerine çıkması” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • iha 6 ay önce Şikayet Et
    Fındık işi zor ve zahmetli .Hakkı verilmeli
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Şaşkın
    Cevapla
  • Malatyalı 6 ay önce Şikayet Et
    Stok yapın elinizde çıkarmayın.. piyasa iyice uçsun. aferin..
    Cevapla
  • CENİKLİ 52 6 ay önce Şikayet Et
    Fındık Bölgesinde Yaşayan Biriyim. Çok Az Fındığım Oluyor. Fındık Şuan Serbest Piyasada 100 ₺ Üretici Buna Yetinmiyor Toplama Zamanı Gelince Amale Fiyatı Buna Göre Şekillenecek O zaman Feryat Figan 125 ₺ Olsun 150 ₺Olsun Diyecekler Allah Bereket Versin Diyen Yok. TMO Elindeki Fındığı Unutmamak Lazım Devlet Ona Para Verdi Çürütüp Çöpe Atacak Değil.. TMO Elindeki Fındığı Satacak...
    Cevapla
  • MESUT 6 ay önce Şikayet Et
    devlet geçen senenin fındığını neden saklıyor. stokçuluk değilmi.
    Cevapla