İsrail'e ikinci darbe: Şekel eridi, 30 milyar dolar uçtu gitti

İsrail'in para birimi Şekel, Hamas'ın operasyonu sonrası bugün piyasa açılışında dolar karşısında 2016'dan beri en düşük seviyeye geriledi. İsrail Merkez Bankası piyasaya 30 milyar dolarlık müdahalede bulundu.

GİRİŞ 09.10.2023 16:42 GÜNCELLEME 09.10.2023 16:57
Bu Habere 201 Yorum Yapılmış

İsrail Merkez Bankası, Hamas'ın haftasonu gerçekleştirdiği operasyonun ardından para birimi şekel'i desteklemek adına 45 milyar dolara kadar destek sağlayacağını açıkladı. Bu miktarın 30 milyar doları doğrudan satış ile, 15 milyar doları ise swap yoluyla sağlanacağı belirtildi.

İsrail Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada "Önümüzdeki dönemde şekeldeki volatilitenin azaltılması ve piyasaların düzgün işleyişinin devam etmesi için gereken likiditeyi sağlamak için piyasada işlem gerçekleştirecektir" denildi.

15 MİLYAR DOLARA KADAR SWAP

Açıklamada 30 milyar dolarlık programın yanında İsrail Merkez Bankası'nın SWAP mekanizmaları aracılığıyla piyasalara 15 milyar dolara kadar likidite sağlayacağı bilgisi verildi.

Şekel, bugün piyasa açılışında dolar karşısında 2016'dan beri en düşük seviyeye gerilemişti. 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 201
  • Hayri 6 ay önce Şikayet Et
    Herkes bireyleri boykot ediyor saygı.ama acaba tohumu nasıl edeceğiz.malum tohumun büyük bir bölümünü israilden alıyoruz.temizlik ürünlerinin neredeyse tamamını.yani havanda şu döveriz
    Cevapla
  • Vesile 6 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim siz ne söylüyorsunuz İsrail'den gelen tohumlar yeteri kadar milletimi zehirledi.Gelse ne olur gelmese ne olur.Temizlik ürünleri olsa ne olur olmasa ne olur.Bizim kırmızı varsa sabunumuzda var.Allah Filistin halkına zafer nasın etsin.Bir asırdır zulüm altında.Kimse topuna tüfeğine guvenmesin.n.Allah bir millete zafer nasın etmişse keferenin topu tüfeği fayda vermez.
    Cevapla
  • Abdussamed 6 ay önce Şikayet Et
    Ülkemiz kendine yeter almayın israil malı temizlik ürünlerinden, tohuma, makinaya kadar herşeyimiz var hamdolsun israili Allah kahretsin yeter yaptığı zulüm
    Cevapla
  • Cem 6 ay önce Şikayet Et
    Tohum bankamız var artık kendimiz üretiyoruz
    Cevapla
  • Abc 6 ay önce Şikayet Et
    Sen neyin kafasını yaşıyorsun.
    Cevapla
  • Mahmut akbay 6 ay önce Şikayet Et
    İsrailin allah belasını versin,müslümanlara soykırım uyguluyor.amerikada destekliyor
    Cevapla
  • Şaban64 6 ay önce Şikayet Et
    Sadece coca cola değil Memlekette onların olmayan kaç tane iş yeri veya alışveriş merkezi var siz coca cola dan bahsediyorsunuz biz de maden suyu hariç gazlı içecekler içmiyoruz ama iş sadece orada bitmiyor
    Cevapla
  • benden 6 ay önce Şikayet Et
    ayakkabı Nike kimin markası
    Cevapla
  • Vesile 6 ay önce Şikayet Et
    Almasinlar Nike giyen in başı gogemi çıktı.Bati hayranlığı ülkemizi batırdı.Turk milleti Allah.in izni ile Zorlukların altından Kalka bilecek maharetle sahibtir. Çaresizlikler çare üretir.Allah çaresi bırakmasın yeterli.
    Cevapla
  • MURAT TURAN 6 ay önce Şikayet Et
    Coca Cola içmeye paydos.Bizim evde gazlı içecekler içilmiyor.Çünkü onlara silah parası olarak geri dönüyor .
    Cevapla
  • Makar 6 ay önce Şikayet Et
    Coca-Cola İsrail markası değil, Pepsi İsrail markası
    Cevapla
  • Kenan 6 ay önce Şikayet Et
    Yanlış anlama ama başka sadece keşke coca cila olsa adamlar herseyi yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle