İki mega proje geliyor! Tam 250 milyon euro: İmzalar resmen atıldı

Birçok alanda başarılı altyapı çalışmalarına imza atan Türkiye, suyun ve enerjinin sürdürülebilirliği için iki mega projeyi hayata geçiriyor.

İki mega proje geliyor! Tam 250 milyon euro: İmzalar resmen atıldı
İki mega proje geliyor! Tam 250 milyon euro: İmzalar resmen atıldı
GİRİŞ 09.10.2023 13:43 GÜNCELLEME 09.10.2023 13:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bağlı kuruluşu İller Bankası (İLBANK) ile Dünya Bankası, suyun ve enerjinin sürdürülebilirliği için iki yeni projeyi hayata geçirecek.

250 MİLYON EURO DEĞERİNDE İKİ MEGA PROJE GELİYOR!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İLBANK'ın, artan sıcaklıklar ve kirlilik gibi faktörler başta olmak üzere iklim değişikliği sonucunda oluşan su kıtlığının aşılması için arıtılmış atık suyun yeniden kullanımını amacıyla "Su Döngüselliğinin ve Verimliliğinin İyileştirilmesi Projesi" hazırladığı belirtildi.

Projenin Dünya Bankası tarafından desteklendiği vurgulanan açıklamada, 75 milyon euro bedelindeki projede işbirliği için imzaların atıldığı bildirildi.

İLBANK tarafından "Kamu ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi"nin de hazırlandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Dünya Bankası ile birlikte yürütülecek 250 milyon euro tutarındaki projeyle yerel yönetimlerin yenilenebilir enerji proje talepleri karşılanacak. Böylelikle iklim değişikliğiyle yereldeki mücadele çok daha güçlü hale gelecek. Her iki projeye kurum adına imzaları Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Karahan ve Genel Müdür Recep Türk birlikte attı."

"YEREL YÖNETİMLERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, projelere dair şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koydukları 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Devrimi'ni gerçekleştirmek adına yerel yönetimlerimize her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Alt ve üstyapısı güçlü, mahalle kültürünü yaşatan ve iklim dostu şehirler inşa etmek için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Bu projeyle yenilenebilir enerji kullanımını yerel yönetimlerde de yaygınlaştırarak iklim değişikliğiyle güçlü mücadelemizi sürdüreceğiz."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 6
  • Mert 6 ay önce Şikayet Et
    İyi para ama Cep harçlıklarına ancak yeter
    Cevapla
  • Yücel Türk 6 ay önce Şikayet Et
    Bu para demekki çarçur edilecek. İyi para Keşke yerinde kullanılsa ama imkansız
    Cevapla
  • Aytekin 6 ay önce Şikayet Et
    Bu paralar öyle çarçur edilecek paralar değil projeler takip edilir ve para lar projelerin yürütüldüğü kadar ödenir
    Cevapla
  • Tuzla 6 ay önce Şikayet Et
    2025 den sonra yapilacak tum konutlarda catida gunes santrali bodrumda yagmur suyu depolama tanki mecburi olarak yapilirsa evlerin Su Ve elektrik ihtiyaci kalmaz
    Cevapla
  • Aytekin 6 ay önce Şikayet Et
    Yağmur suyu içilmez
    Cevapla
  • Mizah 6 ay önce Şikayet Et
    Bizim müteahhitler öyle karışık işlere gelemez çap pat işler lazım. 1 koyacak beş alacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle