Aselsan üretimi Albatros gemi batırdı: Dünyada ilk gerçekleşti

ASELSAN tarafından geliştirilen Albatros Kamikaze İDA Sürüsü, Roketsan üretimi harp başlığıyla gerçek gemi hedefini vurdu. Hedef gemi, battı.

GİRİŞ 08.10.2023 11:19 GÜNCELLEME 08.10.2023 11:25
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

ASELSAN tarafından geliştirilen ve içerdiği patlayıcının su üzerinde yüksek hızla düşman hedeflerine çarparak patlatılmasını sağlayan kamikaze İDA Albatros için Mersin’de test atışı gerçekleştirildi.

Albatros Kamikaze İnsansız Deniz Aracı (İDA)’ndan oluşan 8 adetlik sürü, test atışı kapsamında denizdeki hedef gemiye saldırı gerçekleştirdi. Üzerinde Roketsan üretimi harp başlığının bulunduğu Albatros Kamikaze İDA sürüsünden bir araç, hedef gemiye çarparak patladı. Başarıyla tamamlanan test atışı sonucunda 22 metrelik hedef gemi dakikalar içinde sulara gömüldü.

DÜNYADA İLK: İDA-İHA MÜŞTEREK OPERASYONU”

Atışlı testte Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) da görev aldı. Uygulanan senaryo kapsamında Bayraktar TB2 tarafından tespit edilen hedefe, insansız deniz araçları yönlendirildi.

Böylelikle dünyada ilk defa İDA-İHA müşterek operasyonu ile İDA sürüsü kamikaze saldırı konsepti gösterilmiş oldu.

Mersin açıklarındaki test, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ve diğer yetkililer tarafından da anbean takip edildi.

Öte yandan çevreye zarar vermemek için test öncesinde hedef geminin yıkandığı, yakıt ve yağ gibi kirlilik içerecek unsurlardan arındırıldığı öğrenildi.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 66
  • Temel 6 ay önce Şikayet Et
    Gemileri vuracak çok hızlı ve güçlü füzeler gerek acil
    Cevapla
  • Murat gözükara 6 ay önce Şikayet Et
    İsraile giden uçak gemisine deneme yapılsaydı... BAttığında da yanlışlıkla ateşlendi derdik... Bizim çocuklar yapmış derdik... O günler yakın...
    Cevapla
  • Abd 6 ay önce Şikayet Et
    Yada birliğimize/üssümüze çok yaklaştı birdahakine daha iyi iletişim için görüşmeler içerisinde olacağız.
    Cevapla
  • ebabil 65 6 ay önce Şikayet Et
    hemen satmayın ülkemiz kullansın
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Hiç iyi olmamış gerçek savaş gemiisi üzerinde dwneseydini mesela ta dünyanın öbür ucundan Akdeniz e balık avlamaya gelmiş gemiler üzerinde deneaeydinin başarılı olunca da geminin sahibine bir kazaydi deyip konu kapanirdi kendileri hep öyle yapmiyorymu
    Cevapla
  • Turanic 6 ay önce Şikayet Et
    Bes on ari, Gosgoca cussesi olan Fil'e yeter! O yuzden her bir seyin ve esyanin antisi vardir. Rahmetli Erbakan hocamisizin hep dedigi gibi ABiDiler gibi gosgocaman Ucak gemisi yapmaya gerek yok, midesine bir damla Arsenik (ornek) Balinayi yok eder. Gosgocaman Agaci ufacik bir Gurt kurutur!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle