SSB Başkanı Haluk Görgün HÜRJET'in koltuğuna geçti

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET'in pilot koltuğuna oturup afterburner (art yakıcı) testini tecrübe etti.

GİRİŞ 07.10.2023 15:21 GÜNCELLEME 07.10.2023 16:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Görgün, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, HÜRJET'e ilişkin değerlendirmede bulunup katıldığı teste ilişkin görüntüyü yayınladı.

Haluk Görgün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Mühendislerimizin yerli ve milli olarak, tasarladığı, geliştirdiği, ürettiği ve yakın zaman önce göklerde süzülüşüne şahit olduğumuz HÜRJET'miz testlerini birer birer geçiyor. Afterburner testi sonrası HÜRJET'in kokpitinde uçağımızın son durumunu deneyimleme imkanım oldu. Türk mühendislerinin eserleri olan HÜRJET'imizi inşallah en kısa sürede güvenlik güçlerimizin hizmetinde sunmak için gayret edeceğiz. Bu süreçte emeği geçen mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, uçuş ekiplerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • hıghlander 6 ay önce Şikayet Et
    Hürjet'i dikey iniş yapabilen hale getirelim.Kısa menzilli yakın hava savunma ve taaruz uçağı olarak,ormanlara,tarlalara,köylerde evlerin bahçesine,şehirlerde ara sokaklara v.s. her yere saklayabiliriz.Kolay lojistik nakli ve az yakıtla dahili savunma sathında sürpriz yüksek süratli saldırı unsuruna dönüşür.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    iyiki varsın Başkanım Allah cc yolunu açık etsin. daima ileri
    Cevapla
  • Ali 6 ay önce Şikayet Et
    Elhamdulillah... Bir de abd'ye "al f16larıı ve kaybol" diyeceğimiz günler gelse...
    Cevapla