FETÖ’den alındı cari fazla rekoru kırdı

TMSF bünyesine alınan ve daha sonra devletin mülkiyetine alınan FETÖ'nün finans kaynaklarından Erciyes Holding, cari fazla verdi.

FETÖ’den alındı cari fazla rekoru kırdı
FETÖ’den alındı cari fazla rekoru kırdı
GİRİŞ 07.10.2023 09:28 GÜNCELLEME 07.10.2023 15:34
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) önemli finans kaynaklarından biri olan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesine geçen, yılın başında da müsadere kararıyla devletin mülkiyetine alınan Erciyes Anadolu Holding cari fazla verdi.

Sosyal medya hesabından rakamları paylaşan Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, TMSF'ye devredildiği 2016 yılı sonunda holdingin ithalatının toplamının 430 milyon, ihracatının da 395.2 milyon dolar olduğunu belirterek, "O dönemde ihracat ithalatı karşılamıyor. 35 milyon dolar cari açık vardı. 2022 yılsonunda holdingimizin ithalat toplamı 261.5 milyon, ihracatı 528.6 milyon dolar oldu. 2016'da 35 milyon dolar olan cari açık 2022'de 267.2 milyon dolar cari fazlaya döndü. Ağustos 2023'te de holdingin ithalat toplamı 170.6 milyon, ihracatı 371.5 milyon dolar oldu. 2016'da cari açık veren holding 2023'de ithalatının iki katı ihracat yapar hale geldi" dedi.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Recep 6 ay önce Şikayet Et
    Yorum yapıp devleti hırsız ilan eden ve destekleyen fetö itleri herhalde takip ediliyordur.
    Cevapla
  • HAKAN 6 ay önce Şikayet Et
    Milletin malını abd ye taşıyanların gerçek yüzleri tek tek ortaya çıkıyor, hâlâ o sümüklü hoca bozuntusundan medet umanlar var
    Cevapla
  • Adalet 6 ay önce Şikayet Et
    Başkasının malına çökmek hırsızlıktır
    Cevapla
  • Dadaşşşş 6 ay önce Şikayet Et
    Fetöcü puşt seniiiiii
    Cevapla
  • Enver 6 ay önce Şikayet Et
    Evet hırsızlıktır. Fetö yıllarca insanların inancını hayallerini duygularını çaldı
    Cevapla
  • Serdar 6 ay önce Şikayet Et
    Ülkene ihanet et.Yıllarca milleti Din kisvesi yalanıyla kandır.Milyarlarca Doları yurt dışına kaçır.ABD nin uşaklığını yap.Devletin parasını yıllarca çal.Devlet tüm bu yaptıklarına karşı ülke menfaati için malına el koysun,bunun adı da hırsızlık olsun. Hadi ordan.Demek sende onlardansın.
    Cevapla
  • Türkiye Cumhuriyeti 6 ay önce Şikayet Et
    Soru çalmaktanmı bahsediyorsunuz anlamadım.
    Cevapla
  • xyz 6 ay önce Şikayet Et
    dünyanın hiçbir yerinde ve de özellikle de dinimizde bir kimsenin malına hırsızlık yaparak elde etmediği müddetçe el koyamazsin.boydaklar hirsizlik yaparak bu malı elde ettilerse aciklayin yoksa çok büyük vebali var
    Cevapla
  • Cemal 6 ay önce Şikayet Et
    Fetönün yıllarca halktan topladığı para nerede ne helal Vatan hainliği paralel devletçilik yapan sümüklünün Avaneleri hala konuşuyor
    Cevapla
  • Ahk 6 ay önce Şikayet Et
    Ancak kendi kitlenizi kandırırsınız. Şirketlerin ithalat ihracat dengesine değil cirosuna ve kar/zarar hesabına bakılır. Siz aldıktan sonra büyüdü mü yerinde mi saydı ona bakılır. Hadi kaybol şimdi hrsızon tık deyicisi! Kenarımın Ceo su!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle