Türkiye'yi seçtiler! 72 ülkenin katılacağı 'IAC2026' o ilimizde olacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Dünyadaki en büyük uzay konferansı Uluslararası Uzay Konferansı IAC2026’nın seçme süreci tamamladı, kazanan Antalya’mız oldu" dedi.

GİRİŞ 06.10.2023 11:56 GÜNCELLEME 06.10.2023 15:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin uzay alanındaki çalışmalarını taçlandıracak Uluslararası Uzay Konferansı Türkiye'de gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Dünyadaki en büyük uzay konferansı Uluslararası Uzay Konferansı IAC2026’nın seçme süreci tamamladı, kazanan Antalya’mız oldu" ifadesini kullandı.

"KAZANAN ANTALYA OLDU"

Bakan Kacır'ın açıklaması şöyle:

"Dünyadaki en büyük uzay konferansı Uluslararası Uzay Konferansı #IAC2026’nın seçme süreci tamamladı, kazanan #Antalya’mız oldu.

70’den fazla ülkeden 10 binden fazla katılımcıyla bu etkinlik, Türkiye’de şimdiye kazar düzenlenmiş en büyük uluslararası bilimsel organizasyon olacak.

#MilliUzayProgramı’yla adım adım gerçekleştirmekte olduğumuz projeler, tüm dünyanın dikkatini çekmeye devam edecek.

Adaylık sürecimize en büyük desteği veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.

Uzay alanında çalışan neredeyse bütün önemli kurum ve şirketlerin bir araya geleceği kongre ve fuarın şimdiden, Antalya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

72 ÜYE ÜLKE'NİN KATILACAĞI DÜNYANIN EN BÜYÜK KONFERANSINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Uzayda milli çıkarların korunmasına odaklanan Türkiye, Milli Uzay Programı'nda belirlediği hedefleri gerçekleştirmenin yanı sıra yeni adımlarla adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Uzay ve havacılık sektörü, Türkiye'ye kazandıracağı ekonomik faydanın yanında televizyon yayıncılığı, internet, telefon hizmetleri, optik ve radar görev yüklerine sahip uzay araçlarıyla yeryüzünün hassas bir şekilde izlenmesi, navigasyon uydularıyla akıllı ulaşım uygulamaları, şehircilik, tarım gibi alanlarda birçok hizmetin sağlanmasını mümkün hale getirerek katma değer oluşturuyor..

YIL SONUNA KADAR UZAYA ÇIKACAKLAR!

Türkiye'nin milli çıkarlarının uzayda da gözetilmesi doğrultusunda en önemli adımlardan biri 13 Aralık 2018'de atılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan politikalar doğrultusunda Milli Uzay Programı hazırlamak, uygulamak ve işbirlikleri arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere TUA kurulmuştu. Ardından 2021'de 10 yıllık Milli Uzay Programı tanıtıldı.

Programda yer alan 10 hedeften biri olan "Bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi" noktasında bu yıl Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever Türkiye'nin ilk uzay yolcuları olarak belirlendi. Alper Gezeravcı'nın yıl sonuna kadar uzaya gönderilmesi planlanıyor.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Sinan 6 ay önce Şikayet Et
    Neden konya Kırşehir değil diyor arkadaş 10.000 üzerinde insanı tarlalarda mi yatiracaksin biraz mantık
    Cevapla
  • mahir 6 ay önce Şikayet Et
    Ne gereği varsa sanki..heykel yapın birazda heykel
    Cevapla
  • Cesur ADAM 6 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun dün çoplukleri patlayan ulkeydik şimdi Dunya Uzay konferansı için bize gelecek nereden nereye
    Cevapla
  • Teknik servis 6 ay önce Şikayet Et
    Rusyalı ve teknoloji transfer inşaat ABD Çin bunları çekip burada üretmeliyiz parça vesaire her türlü fabrikayı buraya çekmeliyiz atma değer ve teknoloji transfer olmalı
    Cevapla
  • Kızıl elma 6 ay önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle