Deprem bölgesinde dönüşüm için hibe ve kredi miktarı arttı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde Yerinde Dönüşüm Kampanyası'nda hibe ve kredi miktarının konutlar için 750 bin TL'ye, iş yerleri için 400 bin TL'ye çıkarıldığını açıkladı.

GİRİŞ 06.10.2023 12:25 GÜNCELLEME 06.10.2023 12:25
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde Yerinden Dönüşüm Kampanyası kapsamında verilen hibe ve kredi miktarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Özhaseki, paylaşımında, "Yerinde Dönüşüm kampanyamızda hibe ve kredi miktarlarını artırdık. Konutlar için 750 bin lira kredi, ahırlı köy evleri için 750 bin lira hibe, 1 milyon lira kredi, iş yerleri için 400 bin lira hibe, 400 bin lira kredi vereceğiz. Deprem bölgesinde ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • sedat 6 ay önce Şikayet Et
    hiç evi olmayan evlilere de hibe verin bari.
    Cevapla
  • Vcm 6 ay önce Şikayet Et
    Bence devletimiz bir daha saçmalıyor 30 milyonluk emlağımız yere inmiş devlet bize 750 bin hibe verip borçlandırscak siz bizi borçlandırmayın ev yapmayın 750 bin tl verin kredilerimizi kapatalım ev sizin olsun borç üstüne borç yapmayalım
    Cevapla
  • Namık Kemal 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanımız diğer bölgelerde arsası olup evlerini kendisi yapmak isteyenler içinde bi kolay Kredi müjdesi bekliyoruz.Arsamiz var evimiz yok paramız yok.Bankalar bu gibi durumlarda kredi vermiyorlar devletimizin bizlerede imkan sağlamasını bekliyoruz.
    Cevapla
  • Depremzede 6 ay önce Şikayet Et
    Köyde ki depremzede evini yaptırmak icin ,zemin etüdü yaptırması gerekiyor.Ama koca, gaziantep bölgesinde devlet bu isi yapacak birkac Firma belirliyor tabiki yiyici takımından...! Onlarda 70 ile 100 bin TL istiyor.Hadi diyelim Fakir köylüm bu parayı borçla v.b. yaptırdi .Ama Firma olumsuz rapor verirse bu depremzede ,bir kez daha çok zor duruma düşecek.Halbuki zemin etüdünü devlet yapsa
    Cevapla
  • Seda56 6 ay önce Şikayet Et
    Çok büyük bir deprem yaşadık doğru ALLAH bir daha yaşatmasın inş ama devlette böyle bol keseden hibe veriyor bence rakam çok fazla her insan yıllarca çalışıyor bir eve sahip olamıyor depremzedelerine evleri yıkıldı evet ama bu kadar fedakarlıkla onların ev sahibi olmaları bana adaletsizce geldi TOKİ evleri yaptırsın uyguna kiralansın ki bu bütün dar gelirliye yapılsa süper olacaktı da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle