Bakan Şimşek 75 trilyon dolarlık masada! Türkiye'deki fırsatları anlattı

Mehmet Şimşek, Körfez ve ABD ziyaretlerinin ardından Londra'da toplam varlık büyüklüğü 75 trilyon doları aşan uluslararası varlık yönetim şirketleri, yatırım fonları, çok uluslu bankalar ve altyapı fonlarının yöneticileriyle bir araya geldi

GİRİŞ 06.10.2023 13:42 GÜNCELLEME 06.10.2023 13:55
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği uluslararası yatırımcılarla görüşmelerine Londra durağını da eklerken toplam varlık büyüklüğü 75 trilyon doları aşan uluslararası varlık yönetim şirketleri, yatırım fonları, çok uluslu bankalar ve altyapı fonlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Şimşek, Körfez ülkeleriyle başladığı "road show" yatırımcı görüşmelerine, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde New York'ta devam etti. Ardından finansın önemli duraklarından Londra'ya hareket eden Şimşek, 4-6 Ekim'de uluslararası yatırımcılarla yoğun temaslarda bulundu.

Ziyaret kapsamında, toplam varlık büyüklüğü 75 trilyon doları aşan uluslararası varlık yönetim şirketleri, yatırım fonları, çok uluslu bankalar ve altyapı fonları yöneticileriyle bir araya gelen Şimşek, aralarında derecelendirme kuruluşlarının da bulunduğu yaklaşık 85 ayrı kurumdan 100'ün üzerinde üst düzey yöneticiyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerinde uluslararası yatırımcılara ve kredi derecelendirme kuruluşlarının temsilcilerine Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program'daki hedef ve reform hazırlıklarını anlatan Şimşek, yatırımcıları Türkiye'deki fırsatları değerlendirmeye davet etti.

ŞİMŞEK, HAFTAYA YENİDEN YOLLARDA

Söz konusu ziyaretlerin ardından Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının gelecek hafta Marakeş'te başlayacak yıllık toplantılarına da Türkiye'yi temsilen katılacak olan Şimşek'in, burada da çeşitli ülke mevkidaşları, fon yöneticileri, yatırım bankalarının temsilcileriyle ikili görüşmeler yapması planlanıyor.

Şimşek'e bu toplantılarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 51
  • Volkan 6 ay önce Şikayet Et
    Bir yorum yapalım bakalım şimdi Türkiye Cumhuriyeti ekonomik olarak çökmüş kendi halkı kendi yargısına güvenmiyor guvenilecek gibide değil mafyalar devlet adamlarinin yolsuzluklarını anlatıyor yargıda tık yok elin adamı bu güvensiz ortama yatırım yaparmi bence yapmaz
    Cevapla
  • Eprak 6 ay önce Şikayet Et
    41yaşındayım halen kiracyım henüz bir ev alacak kadar paramız olmadı ülkeye trilyon dolar girse ne işime yarar sanki o paralar garibana verilecek. zenginin cebine girecek
    Cevapla
  • Haber 6 ay önce Şikayet Et
    Allah Allah öylemi olmuş
    Cevapla
  • Segezekten 6 ay önce Şikayet Et
    millet sadece cebini düşünür oldu gelecek hakkındaki durumlar ilgilendirmiyor sadece menfaat cep.bugune nasıl gelindi neler oluyor hiç önemli değil... vahim...!
    Cevapla
  • Segezekten 6 ay önce Şikayet Et
    IMF DE katılacak, trilyon dolar lar ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle