Merkez Bankası'nın kararı ihracatçıları memnun etti

TCMB reeskont kredilerinde ihracatçının finansman maliyetini 15 puan azaltıp, KOBİ'lerin ihracat kredisi limitini artırdı. Kararı iş dünyasından büyük memnuniyetle karşılanıp, açıklamalarda peş peşe gelmeye başladı.

GİRİŞ 05.10.2023 16:10 GÜNCELLEME 05.10.2023 17:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası, ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinde finansman maliyetini düşürdü, firma limitlerini yükseltti. İş dünyasından Merkez Bankası'nın kararına destek geldi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Merkez Bankası'nın reeskont kredisi kararına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Karar sonrası İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "İhracatçı şirketlerin kredi maliyetlerini düşüren önemli bir adım atıldı. Ekonomi yönetimi politika setinde 'eşgüdümlü ince ayar' yapmaya devam ediyor" dedi.

Avdagiç, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, TCMB'nin reeskont kredilerinde ihracatçının finansman maliyetini 15 puan azaltıp, KOBİ'lerin ihracat kredisi limitini artırdığını hatırlattı.

Merkez Bankası ihracat desteğini artırıyorMerkez Bankası ihracat desteğini artırıyor

Avdagiç, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomi yönetiminin sıkı para politikası uygularken, seçici kredi mekanizmasıyla üretim ve ihracatı desteklemesi memnuniyet verici. Bundan sonra da fiyat istikrarı için çalışırken; üretim, ihracat ve istihdamı da içeren eş zamanlı mücadeleden vazgeçmemeliyiz."

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), reeskont kredilerinde finansman maliyetini düşürmesi ve firma limitlerini yükseltmesinin ihracatçı ve sanayici adına sevindirici, değerli bir karar olduğunu belirtti.

Bahçıvan, yaptığı yazılı açıklamada, TCMB'nin, reeskont kredilerinde finansman maliyetini düşürmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Reeskont kredilerinin ihracatçılar için hayati öneme sahip olduğunu, bu konunun İstanbul Sanayi Odası olarak gündemlerinde bulunan, çözülmesi için çaba sergileyip, katkı sundukları önemli bir konu olduğunu belirten Bahçıvan, şunları kaydetti: "Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının, ihracatı teşvik eden reeskont kredilerinde finansman maliyetini düşürmesi ve firma limitlerini yükseltmesi ihracatçımız ve sanayicimiz adına sevindirici, değerli bir karardır. Üretim hayatımıza yönelik çözüm odaklı yaklaşım ve kararları nedeniyle Merkez Bankası Başkanımız Hafize Gaye Erkan'a ve çalışma arkadaşlarına sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum." 

MB Başkanı Erkan açıkladı: Milyarlarca dolarlık teklif 'masamda duruyor'!MB Başkanı Erkan açıkladı: Milyarlarca dolarlık teklif 'masamda duruyor'!

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Sübel 6 ay önce Şikayet Et
    Benzine indirim peşpeşe geliyor. Mazota dizel yakıta neden indirim yok. Mazot dünya dışı genetiktenmi de indirim yok. Yazıklarolsun emi.
    Cevapla
  • ismail 6 ay önce Şikayet Et
    Kobilerin aldıkları devlet destekli krediler takip edilsin
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    devlet yanlış yapıyor ithal hammadde ile ihracat yapanlara vermeyecek bunu iyi denetleyecek o zaman cari açık düşer döviz düşer enflasyon düşer
    Cevapla
  • ulke 6 ay önce Şikayet Et
    bence sadece turkıyede uretım yapan fırmalara yurt dısından getırıpde bulda bılestırelere vermeyın
    Cevapla
  • mus 6 ay önce Şikayet Et
    Küçük esmaf ne olacak Onalara ypk mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle