25 farklı ülkeden 200 okul yetkilisi Türkiye'de

Yurt dışı eğitim sektöründe Türkiye 80 milyon nüfusu ile çok önemli bir pazar oluşturuyor. Genç nüfus küreselleşen dünyada yurt dışında eğitim alıp iyi bir kariyeri hedefliyor.

25 farklı ülkeden 200 okul yetkilisi Türkiye'de
25 farklı ülkeden 200 okul yetkilisi Türkiye'de
GİRİŞ 03.10.2023 16:21 GÜNCELLEME 03.10.2023 16:24

Türkiye’deki öğrencilerin yurt dışı eğitim alternatiflerine erişmesine yardımcı olmak amacıyla 23 yıldır senede iki kez düzenlenen Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarlarına her yıl 100 binden fazla öğrenci katılıyor. Dünyanın dört bir yanından üniversitelerin, dil okullarının, liselerin ve sertifika programları sunan kurumların temsilcileri 7-13 Ekim tarihlerinde burs fırsatları ve indirim olanaklarıyla Akare’de olacak.

İlk olarak İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları, 25 ülkeden 200’ün üzerinde okul yetkilisi ve binlerce öğrenciyi buluşturmaya hazırlanıyor. 8 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek olan fuarın ardından ikinci lokasyon, 9 Ekim Pazartesi günü Bostancı Dedeman olacak. Fuarlar, üniversitelerden dil eğitimine, lise değişim programlarından yüksek lisans fırsatlarına kadar birçok eğitim seçeneğini sunuyor. Ziyaretçiler, yabancı okul yetkilileri, konsolosluklar ve danışmanlık firmalarıyla iletişim kurarak detaylı bilgi alabiliyorlar. Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları binlerce öğrenciyi ve okul yetkilisini buluştururken, eğitimdeki yeni fırsatları keşfetmelerine olanak tanıyor. Etkinlikle birlikte 25 farklı ülkeden gelen 200’ün üzerine okul yetkilisi ve binlerce öğrenci, uluslararası iş birliği ve öğrenci değişim programları gibi eğitim alanındaki son trendleri keşfetme şansı bulacak. Üniversite öğrencilerinin en çok ilgi gösterdiği programlardan olan Work and Travel programı ile ilgili de stantların yer alacağı fuarda öğrenciler hem bilgi alabilecek hem de başvurularını gerçekleştirebilecek.

Yurt Dışı eğitim fuarları hakkında açıklamalarda bulunan Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları Yönetici Ortağı Engin Coşar, "Türkiye’nin en büyük yurt dışı eğitim fuarlarını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu fuarlar, öğrencilere gelecekleri için önemli bir yol haritası sunuyor. Dünyadaki nitelikli eğitim kurumlarını İstanbul, Ankara ve İzmir’de öğrencilerle buluşturarak, adayların gelecekleri ve kariyerleri için en faydalı seçenekleri değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz. İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açacak fuarımızın ardından 9 Ekim’de Bostancı Dedeman, 11 Ekim Ankara Sheraton, 13 Ekim’de de İzmir Ege Palas Otel’de aynı heyecan ve uzman ekibimizle ziyaretçilerimizi ağırlayacağız" dedi.

Bir Öğrenci Yılda 15-20 Bin Dolar Harcıyor

UNESCO verilerine göre bir öğrencinin yılda ortalama 10 bin dolar harcadığını belirten Coşar, bu rakamın şu anda 15-20 bin dolarları geçtiğini söyledi. Türkiye’nin de bu rekabette yer almak için adımlar attığını belirten Coşar sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’deki yabancı öğrenci sayısı 300 bini geçmiş durumda bu da gösteriyor ki ortalama 3 milyar dolarlık bir ekonomi oluştu. (2021-2022’de 260 bin 289’e, 2022-2023 döneminde 301 bin 694’e yükseldi.) Bu durum net olarak gösteriyor ki oldukça büyük bir ekonomiden bahsediyoruz. Örnek vermek gerekirse özellikle İngiltere’de her bir uluslararası öğrencinin ortalama net ekonomiye etkisini 98,000 sterlin olarak belirtebiliriz. Uluslararası öğrenciler sadece eğitim maliyetleri için değil, aynı zamanda yaşam giderleri, konaklama, yiyecek ve içecek harcamaları gibi alanlarda da ekonomik canlılığa katkıda bulunuyor. Bu nedenle, uluslararası öğrencileri çekmek ve desteklemek, bir ülkenin ekonomik büyümesine önemli bir ivme kazandırıyor diyebiliriz.”

Fuarlarda Devletin Önemli Kurumlarının Standı da Olacak

Fuarlara, ABD İstanbul Başkonsolosluğu, Campus France, Fulbright Eğitim Komisyonu, DAAD, Ankara’da ABD Büyükelçiliği ve İstanbul’da Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Türkiye Kültür Ateşesi gibi ulusal ve uluslararası birçok devlet kurumunun ve yetkilisinin de katılım sağlayacağını belirten Coşar: “Ziyaretçilerimiz fuarlarımızda eğitim alanları hakkında detaylı bilgileri almanın yanında burs imkanlarının detaylarını da öğrenebilecek" açıklamalarında bulundu.

Son 20 Yılın YKS Birincileri Analiz Edildi

Okul yetkilileri ile birebir görüşülebilecek olan fuarda aynı zamanda eğitimle ilgili önemli seminerler de gerçekleştirilecek. Yurt dışında eğitim alanında öne çıkan ülkelerin eğitimleri ve vize süreçlerini anlatan seminerlerle birlikte, özellikle önümüzdeki sene YKS’ye hazırlanacak öğrencilere yönelik olarak Araştırmacı Yazar Emre Dalkılıç’ın katılacağı bir seminer de olacak. Son 20 yılın YKS birincileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde sınava nasıl hazırlandıklarını analiz edip bunu bir kitapta toplayan Dalkılıç Akare’de ziyaretçilerle buluşacak. Nasıl Kazandılar Semineri 7 Ekim’de 13:15’te başlayacak.

Veli ve öğrenciler katılımın ücretsiz olduğu fuarlar için, 7-8 Ekim tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’ni, 9 Ekim’de Bostancı Dedeman Otel’i, 11 Ekim’de Ankara Sheraton Otel’i ve 13 Ekim’de de İzmir Ege Palas Business Otel’i ziyaret edebilirler.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.