Kentsel dönüşümde yeni karar

AK Parti'nin üzerinde çalıştığı ve ilerleyen günlerde TBMM'ye sunulması planlanan kanun teklifine göre, kentsel dönüşümde kat malikleri anlaşma oranı üçte ikiden salt çoğunluğa çekilecek.

GİRİŞ 02.10.2023 11:14 GÜNCELLEME 02.10.2023 11:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin, AK Parti kaynaklarından aldığı bilgiye göre, bu hafta meclisin gündemine sunulması beklenen Kentsel Dönüşüm Yasası ile kentsel dönüşümlerde kat malikleri arasında yaşanan anlaşmazlıklardan kaynaklanan uzayan süreçlerin kısaltılması planlanıyor.

Mevcut yasaya göre, kentsel dönüşüm kararı için üçte iki çoğunluk aranıyor. Teklifle bu oran salt çoğunluğa düşürülecek; kat maliklerinin yarısından bir fazlası ile karar alınabilecek. Teklifin komisyondaki görüşmelerinde, ortaya çıkacak olumlu ve olumsuz durumların etki analizi ele alınacak.

Teklifle, ulaşılamayan kat malikleri sebebiyle uzayan kentsel dönüşüm süreçlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Tebligat Kanunu'ndan kaynaklı gecikmeleri engelleyecek düzenlemelerin de yer aldığı teklifle kentsel dönüşümde hızlı sonuç alınması planlanıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Mehmed 6 ay önce Şikayet Et
    Kentsel dönüşüm diyoruz, her bina kendi çapında bir şeyler yapıyor. Ne nizam var ne intizam. Mimar Sinan’ın torunlarına böyle plansız şehirlerde yaşamak yakışmıyor.
    Cevapla
  • Misafir baboş 6 ay önce Şikayet Et
    Bu arada orta hasarlı binalara bir çözüm getirilmeli evlere girilmiyor kat malikleri kira yardımı alamıyorm dask tan paranın yarısını veriyorlar devletin verdigi hibe yardımından faydalanacskları mecul çevre şehircilik güdürlügünde calışanların hiç bir bilgileri yok bu koularda
    Cevapla
  • kotay 6 ay önce Şikayet Et
    hisseli tapusu olanlar ne yapacak adam kaçak kat çıkmış onu nasıl yapacağız emekliler ne yapacak emekli maaasıyla ne nasıl binasını yenileyecek
    Cevapla
  • Güneş 6 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım İST Kartal Orhantepe MH Zeytinnik CD sinde 4 yıl oldu binamız yıkıldı rant peşinde olan kişinin yüzünden anlaşamadık yarısı bizden kampanyaya baş vurduk yalvarıyorum size bir an önce çözüm istiyorum 50 yıllık binada oturuyorım kira ödemekten yoruldum siz bu rantcılara fırsat vermessiniz Saygılar
    Cevapla
  • zeki 6 ay önce Şikayet Et
    bİNASAL DEĞİL kENTSEL DÖNÜŞÜM yapılmalı.. Sokak yok,yol yok,otopark yok, şehir yok.. Mahalle bazında dönüşümler yapılıp şehir inşaa edilmeli..Parası olmayanların hakları istimlak edilmeli... Deprem geliyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle