Ev kiralayan öğrencilerin ilk tercihi spotçu ve ikinci el eşyacılar oluyor

50 bine yakın üniversite öğrencisinin bulunduğu Kütahya'da ikinci el ve spot eşya satan esnaf, şehre gelen öğrencileri bekliyor.

GİRİŞ 01.10.2023 23:21 GÜNCELLEME 02.10.2023 10:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kütahya’nın Balıklı Mahallesindeki ikinci el eşyacılar ve spotçular, Dumlupınar Üniversitesinin açılmasıyla birlikte öğrencileri beklemeye başladı. Kiralık ev tutan öğrencilerin ilk tercihi spotçu ve ikinci el eşyacılar oluyor.

Öğrencilerin Kütahya'ya gelmeye başladığını söyleyen ikinci el esnafı Murat Tarım, "Bursa'dan Çanakkale'den öğrenciler geldi, yavaş yavaş alışverişlerimiz başladı. Bugün iyi-kötü siftahımızı yaptık, bir hafta 10 gün içinde bütün öğrenciler Kütahya'da olacaktır" dedi.

Bu sene öğrencilere geçen seneye göre daha az satış yaptıklarını belirten Emin Kurt ise, kiralık evlerin eşyalı olmasının spotçuların satışlarını azalttığını dile getirdi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yolcu 9 ay önce Şikayet Et
    Spotçular sıfır satanlar dan daha çok kar ediyor beşyüz TL'ye aldığı çamaşır makinesini üç bine kadar satanlar var
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    tabiki 2.elciler olacak. sıfır almaya para mı var?
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    bu ikinci elcilerden hiç almayın kazıkcılar 50tl alıp 2000tl satıyorlar.
    Cevapla
  • vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    kan emiciler sizi vatandaştan 2 kuruşa kapattığınız bozuk malları kakalıyacağınız öğrencileri aç kurtlar gibi bekleşiyorsunuz.
    Cevapla
  • türkoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    hadi be işte tamda bu sebepten bekleşiyorlar. öyle 10 bine falan sattıkları yok sıfırn bin lira yada 2 bin lira aşağısına satıyorlar. senin 10 bin dediğin fiyatlar kaportası çürümüş 30 senelik eşyalar. kaldı ki onlar değil 10 bin, bin lira bile etmez. inanmıyorsan araştır.
    Cevapla
  • Hadi be 9 ay önce Şikayet Et
    Ne yapacaklardi. Burdan 10 bine alıyorlarsa. Sıfırı 60 binden başlıyor. Sen ne sanıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle