Irak dünyaya mesajı verdi: En iyi yol Türkiye

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kalkınma Yolu Projesi'nin Irak ile Türkiye arasındaki ortak bağları güçlendireceğini belirtti.

GİRİŞ 01.10.2023 16:09 GÜNCELLEME 01.10.2023 16:10
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sudani'nin basın ofisinden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Sudani arasında dün Bağdat'ta yapılan görüşmenin içeriğine dair yazılı bir açıklama yapıldı.

EN İYİ YOL
Açıklamaya göre görüşmede Sudani, Kalkınma Yolu Projesi'nin Irak hükümetinin önem verdiği stratejik bir proje olduğunu belirterek, "Kalkınma Yolu Projesi'nin hayata geçirilmesi Irak-Türkiye ve diğer bölge ülkeleri arasındaki ortak bağları güçlendirecek. Bu, Orta Doğu'yu Avrupa'ya bağlayacak en iyi, en kısa ve en az maliyetli yoldur." dedi.

Sudani, Türkiye'nin söz konusu projeye katılım konusundaki heyecanından övgüyle bahsederek, iki ülke arasındaki teknik görüşmelerin sürmesinin önemini vurguladı.

Bakan Uraloğlu da Türkiye'nin Kalkınma Yolu Projesi'nde ciddi şekilde yer almak istediğini kaydederek Irak'ın bu konudaki adımlarından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, dün Bağdat'ta Iraklı mevkidaşı Rezzak Muheybis es-Sadavi, Başbakanlık Kabine Müdürü İhsan Avvadi ve Başbakan Sudani ile Kalkınma Yolu Projesi'ni görüşmüştü.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 34
  • Hüseyin- 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupada ne var ? sorun bakalim ne cevap vericekler
    Cevapla
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    kimseden korkumuz yok doşt olan kardeşimiz ihanet eden düşmanımız olur türk acımaz çeker o melun zilleti
    Cevapla
  • Muttaki 7 ay önce Şikayet Et
    Mevcut Irak yönetiminin bizi sevdiklerinden değil, onlar İran'ın kuklasıdır. Lâkin rota Türkiye'den geçerse Irak'tan da geçmiş olacak; yoksa "BAE-Suudi Arabistan, Ürdün ve İsrail" 'den geçecek. Ama bu sayılan ülkelerin hiç birisinde savaş veya karışıklık yok. Oysa Irak'ta var. Ticari rotalar savaş ve karışıklık olan yerlerden geçmez. Bu nedenle Irak-Türkiye hattı maalesef sıkıntılı.
    Cevapla
  • Osmanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Eski Türkiye yok.......
    Cevapla
  • Türk 7 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru.. En ideal yol Türkiye dir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle